"Ο μίτος της Αίγινας". Μια αναμέτρηση ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο.

Χαρακτηρίστηκε ως performance, τελικά όμως ήταν μία αναμέτρηση ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο, τον τόπο και την ιστορία, τους ρόλους και τα πρόσωπα. Αναμέτρηση ανάμεσα σε ισορροπίες όχι τυπικές, γιατί η Δέσποινα και ο Βαγγέλης δεν επιδίωξαν κάτι τυπικό, σχοινοβάτησαν ανάμεσα στις λεπτές και καθόλου σίγουρες ισορροπίες ενός μίτου, μιας "κόκκινης κλωστής δεμένης", όμως οι ομοιότητες σταμάτησαν απλά στο συνειρμό. Οι δύο ηθοποιοί ήρθαν σε ρήξη με οποιοδήποτε μέσο, τρόπο ή σκέψη (γνωστή), που μεταφέρει την ιστορία του νησιού στο κοινό. Αισθάνομαι σαν να είναι ένα αποκύημα φρικτού πόνου αυτή η γέννα τους, γιατί είμαι βέβαιος ότι έπρεπε συνεχώς να ξεχνούν, να καταστρέφουν και μετά να δημιουργούν από την αρχή, να γεννούν.

Τι οφείλουμε σε αυτά τα "παιδιά"; Σεβασμό ίσως, όχι όμως για αυτά που έκαναν, αλλά για αυτά που θα κληθούν, από τη δημιουργική τους φύση, στο μέλλον να κάνουν.

Η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός, μίλησαν στο Aegina Portal και στη φωτογράφο Βασιλική Ταντάουι για το έργο τους "Ο μίτος της Αίγινας". Η συνέντευξη θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png