Έκθεση μελισσοκομίας στο Λαογραφικό Μουσείο. Ο κ. Γιώργος Σπυριδάκης εξηγεί τους λόγους αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο της μεταφεστιβαλικής εκδήλωσης με τίτλο "Όταν το μέλι ανταμώνει το φιστίκι Αιγίνης!", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Λαογραφικού. Ενδιαφέρουσα, κυρίως γιατί το ευρύ κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους τοπικούς παραγωγούς μελιού, να δει τη διαδικασία (η οποία είναι άγνωστη σε πολλούς) να γευθεί το υπέροχο μέλι της Αίγινας και να μάθει για τις ξεχωριστές ιδιότητές του.

Ο κύριος Γιώργος Σπυριδάκης, μελισσοκόμος με χρόνια παράδοσης και εμπειρίας, μίλησε στο Aegina Portal παρουσιάζοντας μία από τις διαδικασίες που απαιτούνται πριν το μέλι βγει από τις κυψέλες. Όπως είπε με αυτή την έκθεση, που ουσιαστικά ήταν μια γιορτή, το φεστιβάλ φιστικιού κλείνει με έναν γλυκό τρόπο, δηλώντας ότι είναι βέβαιος πως αυτή η γιορτή θα επαναληφθεί και του χρόνου. Άλλωστε τόσο η προσέλευση, όσο και η αποδοχή του κοινού συστήνουν απόλυτα σε αυτό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png