"Με γεύση γλυκιά...". Επιστολή από την πρόεδρο της Ο.Ε. του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαίρης Κουκούλη.

Αυλαία έπεσε πριν από λίγες ημέρες για την 6η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελευταία (μεταφεστιβαλική) εκδήλωση. Το φετινό πρόγραμμα περιείχε τα πάντα: εκθέσεις, ημερίδα, γαστρονομικές προτάσεις, παιδική ψυχαγωγία, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μουσικές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα.
Με σύνθημά του το ΓΗ, ΦΩΣ, ΓΕΥΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, το Aegina Fistiki Fest 2014 προσήλκυσε χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στο νησί, για να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.
Η εμπορική έκθεση τράβηξε -ως συνήθως- τα περισσότερα βλέμματα, ενώ σε διαφορετικά σημεία της πόλης λάμβαναν χώρα παράλληλες δράσεις. Αξέχαστες θα μείνουν η πρωτότυπη έκθεση των εν Αιγίνη κεραμιστών στον ιδιαίτερο χώρο της ψαραγοράς, η ξεχωριστή έκθεση γλυπτών πέτρας στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, η προσεγμένη στη λεπτομέρεια έκθεση μικροναυπηγικής στον Πύργο Μάρκελλου, καθώς και η ενδιαφέρουσα έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας στη Σουβάλα.
Η ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας μας διηγήθηκε παραμύθια στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, μας γνώρισε στοιχεία της φιστικιάς, μας οδήγησε στην περιπέτεια με ένα κυνήγι θησαυρού στην Πέρδικα, μας θύμισε παλαιά ομαδικά παιχνίδια, μας έφερε σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ μας σύστησε το barcode του 21ου αιώνα [QR]!
Η ομάδα γαστρονομίας μας κέρασε μπακλαβά με εκατό φύλλα και φιστίκι Αιγίνης, τον οποίο παρασκεύασε σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τον executive pastry chef κ. Τάσο Πρωτοψάλτη, ενώ μας γλύκανε σε μία βραδιά αφιερωμένη στον συνδυασμό φιστικιού και μελιού τοπικής παραγωγής!
Η τελετή έναρξης, οι εκδηλώσεις – αφιερώματα για τον Χρήστο Καπράλο τον Μάρκο Δραγούμη και τον Άγγελο Δρούλια, οι ομιλίες – παρουσιάσεις για την Παλιαχώρα, τη χάραξη των μονοπατιών και τον βυθό της Αίγινας, οι συναυλίες και οι μουσικές βραδιές, οι ξεναγήσεις στον Ναό της Αφαίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου και στα Καποδιστριακά κτίρια, η ημερίδα της Agrostrat για την καλλιέργεια του φιστικιού, η συμμετοχή μας στη 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και στο Ταιριάζουμε, ακόμα και  η επίδειξη της τεχνικής του κοπανελιού ζωντανά σε περίπτερο της έκθεσης συνέθεσαν όχι μόνο το παζλ της 6ης Γιορτής Φιστικιού, αλλά και της ίδιας της Αίγινας!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, ακόμη μία φορά, ΟΛΟΥΣ όσοι συνέδραμαν λίγο ή περισσότερο, από όποια θέση και με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης αυτής και να τους συγχαρώ για την επιτυχία που είχε.
Επιτυχία που καταγράφεται στη μεγάλη επισκεψιμότητα (υπήρξαν έκτακτα δρομολόγια πλοίων το συγκεκριμένο τριήμερο), την αθρόα προσέλευση σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις, την κοινώς ομολογούμενη ποιότητα και ενδιαφέρουσα θεματολογία αυτών, καθώς και την έλευση, για δεύτερη χρονιά, δημοσιογραφικών αποστολών από το εξωτερικό!
Επιτυχία που απέκτησε άλλη δυναμική, αφού κατάφερε να παρακάμψει εμπόδια κάθε είδους που άλλοτε προέκυπταν λόγω συνθηκών και άλλοτε δημιουργούνταν εσκεμμένα, δυστυχώς!
Η 6η Γιορτή Φιστικιού πέρασε, πλέον, στην ιστορία. Η τόνωση, οικονομική και ηθική, που προσφέρει στο νησί μας έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως πολύτιμη. Οφείλουμε, συνεπώς, να πράξουμε τα δέοντα προκειμένου ο θεσμός να έχει διάρκεια στον χρόνο. Χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια, αλλά προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας μας. ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και, πάνω απ’ όλα, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ. Σημασία δεν έχει, μόνο, ποιος ανήκει στην οργανωτική επιτροπή ή ποιος φορά την μπλούζα του εθελοντή. Εκείνος που ΘΕΛΕΙ να βοηθήσει, θα βρει τρόπο να το κάνει.
Ακόμα και με μια καλή κουβέντα…

Και του χρόνου, λοιπόν! Να είμαστε καλά, να συμμετάσχουμε όλοι!
ΣΤΗΝ 7η ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ!
ΣΤO AEGINA FISTIKI FEST 2015!



Με εκτίμηση,

Μαίρη Κουκούλη
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Aegina Fistiki Fest 2014


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png