Ολοκληρώνεται σήμερα το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Μία ακόμη εκπληκτική βραδιά χάρισε στους φίλους του το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στην παραλία της Αύρας. Η συναυλία είχε τίτλο: "Ο Μάνος Χατζιδάκις και το θέατρο", και σε αυτή συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες, όπως ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Μάρθα Τομπουλίδου στην αφήγηση.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται σήμερα, στο πρώτο μέρος με τη Νεφέλη Μούσουρα στο πιάνο, ενώ στο δεύτερο, παρουσιάζονται η Άρτεμις Μπόγρη στο τραγούδι, ο Γιώργος Κουρουπός στο πιάνο, και η Ιουλίτα Ηλιοπούλου στην απαγγελία.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα έργα: W. A. Mozart: Σονάτα αρ. 5 σε σολ μείζονα, Κ. 283 (I. Allegro, II. Andante, III. Presto) C. Debussy: «Estampes» (Ι. Pagodes, II. La soirée dans Grenade, III. Jardins sous la pluie) F. Liszt: Venezia e Napoli, από το έργο «Χρόνια Προσκυνήματος» S. 159 (Ι. Gondoliera, ΙΙ. Canzone, ΙΙΙ. Tarantella), ενώ στο δεύτερο, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού βασισμένα σε ποιήματα της Σαπφούς, του Διονυσίου Σολωμού, του Οδυσσέα Ελύτη, του Ανδρέα Εμπειρίκου, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, της Ιουλίτας Ηλιοπούλου και της Ρένας Αποστολοπούλου, σε συνδυασμό με ποιήματα που έχουν κοινό θεματικό άξονα τη νύχτα, με τις πολλές της φωνές και αποχρώσεις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png