Η παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 15 έως 18 Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη και του προέδρου της ΚΕΔΑ κυρίου Γιάννη Ζορμπά. "Χωρίς εσάς δεν υπήρχε περίπτωση να έχει τέτοια επιτυχία αυτός ο θεσμός, που πηγαίνει με βήματα σταθερά όλο προς τα πάνω", είπε ο κύριος Μούρτζης. "Θεωρώ ότι η παρουσία σας αυτή, είναι μία κατάθεση ψυχής, ότι αυτό που σας αρέσει, αυτό που θέλετε, υπερβάλλοντας εαυτούς, το προσφέρετε. Και για τους συντοπίτες μας, για τους επισκέπτες μας και για την ιστορία του νησιού και για τον πολιτισμό, και θέλω να σας ευχαριστήσω για δεύτερη φορά". Έδωσε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή της ΚΕΔΑ στη διοργάνωση, και στην προσφορά του προέδρου της κυρίου Γιάννη Ζορμπά, καθώς και της αντιπροέδρου κυρίας Καίτης Σαλπέα, αλλά και όσων συμμετέχουν σε αυτή από διάφορες θέσεις.

Αναφερόμενος στην Οργανωτική Επιτροπή είπε: "Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι όλοι αξιόλογοι συμπολίτες μας. Είναι άνθρωποι που έχουν δείξει στη διαδρομή τους, ότι μόνο θετικά βήματα έχουν κάνει προς την ανάπτυξη, των πολιτιστικών και ιστορικών μας δρώμενων", σημειώνοντας ωστόσο, ότι χωρίς την προσφορά των κατοίκων του νησιού, τίποτα δεν μπορεί γίνει και τους κάλεσε να συμμετάσχουν, εξηγώντας ότι αυτή η συμμετοχή θα είναι και για τους διοργανωτές μία ηθική ικανοποίηση.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, είπε ανάμεσα σε άλλα: "Πέρυσι και με τη δικιά μας πινελιά, καταφέραμε να κάνουμε υψηλής ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα". Ο κύριος Ζορμπάς αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κύριο Γιώργο Καλόφωνο και την υπεύθυνη εικαστικών την κυρία Βάσω Καλουδιώτη, αλλά και των εκπροσώπων άλλων φορέων. "Οργανώσαμε τις εκδηλώσεις με έναν τρόπο, έτσι όπως προτάσσουν οι καιροί, δηλαδή με χαμηλά κόστη και πάνω σε αυτό, το ίδιο επίπεδο θα είμαστε και φέτος". Ο κύριος Ζορμπάς ολοκλήρωσε την ομιλία του, ενημερώνοντας για τη συνεργασία που έχει η ΚΕΔΑ με την Περιφέρεια, προκειμένου να ολοκληρωθούν μία σειρά από διαγωνισμοί που αφορούν τα ηχητικά, τον φωτισμό και άλλα ζητήματα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

"Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Ήταν εδώ, που είχα αναφέρει ότι για μένα είναι ένα στοίχημα, να μπορέσουμε να πάμε αξιοποιώντας όλη αυτή την καταπληκτική δουλειά, που έχει γίνει επί σειρά ετών για το φεστιβάλ, να το πάμε ένα βήμα παραπάνω και στον τομέα της αισθητικής. Και νομίζω ότι αυτό πέρυσι το πετύχαμε με το παραπάνω και ήταν ένας από τους παράγοντες που βοήθησε στην τόσο μεγάλη προβολή, η οποία βέβαια είναι συντονισμένη από ειδικούς ανθρώπους τους οποίους έχουμε και πάλι κοντά μας", είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Καλόφωνος παίρνοντας το λόγο. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής τόνισε τη βασική αποστολή του φεστιβάλ, που όπως είπε είναι να προβάλει την Αίγινα, να προβάλει το φιστίκι, τον εκλεκτό καρπό της Αίγινας, αλλά να προβάλει και ολόκληρο το νησί προς τα έξω.

"Χτίσαμε πάνω στην δουλειά που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, κι εγώ το αντελήφθην διότι όντας πρόεδρος πολλοί άνθρωποι μου μίλαγαν για το φεστιβάλ", είπε ο κύριος Καλόφωνος σημειώνοντας ότι ο θεσμός ήταν ήδη πάρα πολύ γνωστός. Έκανε επίσης αναφορά στους προηγούμενους προέδρους της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και στη θετική πορεία πορεία των οικονομικών του φεστιβάλ από την περσινή διοργάνωση. Ο κύριος Καλόφωνος παρουσίασε τα ονόματα των μελών που απαρτίζουν φέτος την Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, της 8ης Γιορτής Φιστικιού, στη λίστα υπάρχουν μικρές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης που παρακολούθησε την παρουσίαση, έφυγε λίγο νωρίτερα λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, ενημερώνοντας για εξελίξεις, σχετικές με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Πάνο Καμμένο για αξιοποίηση περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του. Για το θέμα θα υπάρχει ξεχωριστή δημοσίευση.

Πρόεδρος: Ο.Ε. Γιώργος Καλόφωνος
Αντιπρόεδρος: Ο.Ε. Κατερίνα Σαλπέα
Υπ. Οικονομικών:    Γιώργος Σκαλτσιώτης - Αθανάσιος Λορέντζος
Υπ. Μάρκετινγκ & Χορηγιών: Θάλεια Γιαννοπούλου
Υπ. Επικοινωνίας - ΜΜΕ - Ιστότοπου: Σίλα Αλεξίου - Γιάννης Προβής
Υπ. Παραγωγής: Μαρία Τριαντοπούλου
Υπ. Τεχνικής Υποστήριξης: Παναγιώτης Χελιώτης    
Υπ. Εμπορικής Έκθεσης: Στράτος Πανταβός
Υπ. Γαστρονομίας: Ράνια Κορναράκη - Πετρά, Ελένη Κουνελάκη
Υπ. Εικαστικών:    Βάσω Καλουδιώτη
Υπ. Εκδηλώσεων - Ψυχαγωγίας: Γιώργος Μπήτρος
Υπ. Παιδικής Ψυχαγωγίας:    Κώστας Σταυρόπουλος, Φλώρα Αλυφαντή
Υπ. Εθελοντών: Βασίλης Ζαμπέλης -  Φλώρα Αλυφαντή
Εκ. Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης: Γιώργος Μούρτζης
Εκ. Συν/σμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας: Νίκος Σταμπουλής
Εκ. Αγροτικού Συλλόγου:    Νίκος Αλυφαντής     
Εκ. Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας: Δημήτρης Καραγιάννης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png