8η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας. "Πλημμυρισμένη" από γαλανόλευκα χρώματα η τελετή έναρξης.

Απλή, αλλά γεμάτη θετική ενέργεια, "πλημμυρισμένη" από γαλανόλευκα χρώματα και σχήματα που παρέπεμπαν στο νησιωτικό χαρακτήρα της Αίγινας, τη ναυτοσύνη και την παράδοσή της ήταν η τελετή έναρξης της φετινής γιορτής φιστικιού. Λευκά, γαλάζια και μπλε λάβαρα σε σχήμα καταρτιών, λευκά μπαλόνια και άνθρωποι γεμάτοι ζεστασιά και χαμόγελο, παρέλασαν από τον Πύργο Μαρκέλλου μέχρι την περιοχή της "Παναγίτσας". Εκεί η παρέλαση ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε ένα μικρό,  πεντάλεπτο περίπου, αφιέρωμα σε παραδοσιακούς χορούς. Ήταν μέλη των χορευτικών τμημάτων από τους συλλόγους του νησιού. Λίγο πριν οι χοροί ξεκινήσουν δεκάδες λευκά, φωτισμένα μπαλόνια "ταξίδεψαν" προς τον ουρανό μέσα στις επευφημίες του κόσμου.

Η μικρή παρέλαση δημιουργούσε ευχάριστους συνειρμούς με εικόνες από παραδοσιακές βάρκες, που αρμενίζουν ελεύθερες και που τις οδηγούν νέοι, γεμάτοι αισιοδοξία για τη ζωή. Τη μουσική υπόκρουση είχε αναλάβει η ορχήστρα εγχόρδων της Μουσικής Σχολής "Άγιος Νεκτάριος", καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συναυλία στην κεντρική σκηνή.

Η γιορτή ξεκίνησε με την αναβίωση των υδροφοριών. Τα Υδροφόρια ήταν αγώνες δρόμου που γίνονταν στην Αίγινα κατά την αρχαιότητα σε ανάμνηση της προσέγγισης των Αργοναυτών στο νησί, όπου προμηθεύτηκαν πόσιμο νερό για να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Την επιμέλεια του δρώμενου της τελετής έναρξης έκανε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος και στα Υδροφόρια ο κύριος Βασίλης Ζαμπέλης, ο οποίος μαζί με την κυρία Φλώρα Αλυφαντή ήταν επίσης υπεύθυνοι των εθελοντών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png