Εντυπωσιακό ξεκίνημα με tango για το 12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Συνεχίζεται σήμερα με opera.


Οι εξαιρετικές οι συνθήκες στην παραλία της Αύρας, το ένθερμο κοινό και βέβαια οι ρυθμοί του τανγκό, έδωσαν μία ξεχωριστή ώθηση στην έναρξη του 12ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, το πρόγραμμα του οποίου ξεκίνησε την Τετάρτη. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου καλωσόρισε το κοινό κάνοντας μία ενδιαφέρουσα ανασκόπηση σε προηγούμενα φεστιβάλ, ενώ παρουσίασε τις βραδιές του φετινού προγράμματος.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα με opera σε έναν διαφορετικό χώρο, που ωστόσο έχει κερδίσει τις καρδιές των φίλων του φεστιβάλ!

Την Τετάρτη το φεστιβάλ φιλοξένησε το "Tangarto" και τους μουσικούς: Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Λευτέρη Γρίβα στο μπαντονεόν, Γιώργο Παναγιωτόπουλο στο βιολί, Αριστείδη Χατζησταύρου στην κιθάρα, Απόστολο Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο, και τους χορευτές Κατερίνα Σακκά και Δημήτρη Μεγαλοκονόμος.

Σήμερα Παρασκευή στην αυλή του ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, το φεστιβάλ παρουσιάζει την όπερα "Pimpinone" του George Philipp Telemann. Τραγουδούν η σοπράνο Κατερίνα Κρασσά και ο μπάσος Μιχάλης Γεωργίου. Στο πιάνο και τη διεύθυνση ο Γιάννης Γιαννόπουλος και στη σκηνοθεσία η Δάφνη Ρεμούνδου.