Μια μαγική βραδιά με την Έλλη Πασπαλά στο 12ο Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας.


Μια μαγική βραδιά με την Έλλη Πασπαλά και την Underground Youth Orchestra, απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την συναυλία τους, που έγινε στο πλαίσιο το προγράμματος του 12ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Η Έλλη Πασπαλά με την 40μελή Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση και την ενορχήστρωση του Κώστα Ηλιάδη, ταξίδεψαν το κοινό σε μία μουσική διαδρομή στους σύγχρονους αλλά και παλαιότερους ήχους των χωρών της μεσογείου, στους οποίους ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά τον Nino Rota και τον Nicola Piovani, ο Cole Porter τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και αρκετούς, ακόμα, δημιουργούς.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε η Έλλη Πασπαλά, ήταν το αριστουργηματικό Canzone del Mal di Luna που συνέθεσε ο Νicola Piovani για την ταινία των αδελφών Ταβιάνι "Χάος", ο ύμνος του ξένοιαστου έρωτα, Summertime in Prague, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, από την ταινία "Φτηνά τσιγάρα" του Ρένου Χαραλαμπίδη. Συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων κορυφαίων δημιουργών. Ξεχώρισε η δημιουργία του Cole Porter 'Ι love Paris’, η οποία, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε η Έλλη Πασπαλά, παραφράστηκε σε "I love Athens".

Συμμετείχαν οι επαγγελματίες μουσικοί: Franc Shestani, concertino, Antonella Cefa, βιολί, Όσβαντ Αμιράλις, κόντραμπάσο, Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, πιάνο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα στις 9 μ.μ. στην αυλή του ναού του Σωτήρα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, με την συναυλία "Απ' το Μπαρόκ, στον 20ο αιώνα" όπου τέσσερις σολίστες συναντιούνται σε μία μαγευτική συναυλία, επιλέγοντας αγαπημένα αριστουργήματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png