"Ο Στρατάρχης" της Ζωρζ Σαρή. Μία πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου στην αυλή του Λαογραφικού.


Μία παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αίγινας, φιλοξένησε χθες το πρόγραμμα της 9ης Γιορτής Φιστικιού. Η θεατρική παράσταση ήταν κουκλοθέατρο, με μεγάλες κούκλες τις οποίες φορούν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Η παράσταση είχε παρουσιαστεί στο κοινό της Αίγινας την άνοιξη και ήταν αφιερωμένη στον Χαρίλαο Κάπαρη, που ήταν ιδρυτής του κουκλοθέατρου "Ουτοπία". Η  "Ουτοπία" λειτούργησε στην Αίγινα την περίοδο 1990-1999, σε έναν χώρο που είχε διαμορφώσει ο ίδιος στο κτήριο των φυλακών. Εκεί παρουσίαζε δικά του πρωτότυπα έργα.

"Ο Στρατάρχης" της Ζωρζ Σαρή είναι ένα έργο που η θεατρική ομάδα επέλεξε εύκολα. Ένα παραμύθι που μιλάει για την ειρήνη και για την αγάπη. Κατά τη χθεσινοβραδινή παράσταση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία μικροί και μεγάλοι θεατές απόλαυσαν μία ξεχωριστή παράσταση κουκλοθέατρου. Στην είσοδο διοργανώθηκε μία φιλανθρωπική δράση.
 
Συντελεστές του έργου: Αφηγήτρια: Μαρία Καλούδη, Μητέρα: Έλενα Ζέρβα, Πατέρας: Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, Ταχυδρόμος  και Πέτρος: Δήμητρα Κουβέλη, Γειτόνισσα και Πέτρος: Γεωργία-Βιόλα  Γιαννοπούλου, Γειτόνισσα: Λόλα Ντίνα, Κυρ-Γιώργης: Αντώνης Ντελής, Πέτρος: Ανδρομάχη Κουκουβού, Σκηνοθεσία-Σκηνικά: όλη η ομάδα,  Ζωντανή μουσική: Παντελής Κόκκαλης, Δήμητρα Κουβέλη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής η κυρία Μαριάνθη Στάθη υπεύθυνη του τομέα Παιδικής Ψυχαγωγίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png