Η Αρλέτα και ο Τάκης Φαραζής μιλούν στο Γιάννη Ντούρο για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας. .

Γράφει ο Γιάννης Ντούρος
Μια γλυκύτατη μουσική βραδιά προσέφεραν στο κοινό της Αίγινας η Αρλέτα και ο Τάκης Φαραζής στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ. Η Αρλέτα, πάντα με άριστη εκφορά λόγου και χωρίς να φείδεται αυτοσαρκασμού περιγράφοντας τα προβλήματα υγείας που την ταλανίζουν, οδήγησε το ακροατήριο εκεί που επιθυμούσε, πείθοντάς το να συμμετάσχει ενεργά στην απόδοση των τραγουδιών. Όλοι μαζί, λοιπόν, τραγούδησαν επιτυχίες των Χατζιδάκι, Σπανού, Θεοδωράκη και Λ. Παπαδόπουλου. Κομμάτια που ανέσυραν μνήμες και απογειώθηκαν από το πιάνο, αλλά και – έκπληξη – το ακορντεόν του Τάκη Φαραζή (Τα Ήσυχα Βράδια). Στα μέσα της συναυλίας η Αρλέτα ζήτησε ένα κομμάτι από την Ντόρα Μπακοπούλου, η οποία, ερμηνεύοντας το ‘Νύχτωσε Χωρίς Φεγγάρι’ από τις ΄Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές’ του Μάνου Χατζιδάκι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στην προσέγγιση των ρεμπέτικων από τον μεγάλο δημιουργό με σόλο πιάνο, αποδεικνύοντας ότι είναι αξεπέραστη σ’ αυτό.


Μετά το πέρας της συναυλίας, σε μια μικρή συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Τάκη Φαραζή στο Aegina Portal, η Αρλέτα αποδείχθηκε εξ’ίσου υποδειγματικά επικοινωνιακή. Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με δάσκαλους, μεταξύ άλλων, τους Μόραλη και Νικολάου. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αφού τους επισκέφθηκε στα εργαστήριά τους, σκέφθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνει μόνιμα στην Αίγινα, κάτι που τώρα δεν επιτρέπουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία την εμποδίζουν επίσης στο να κάνει σχέδια. Εξήρε πολλάκις την δεινότητα του πιανίστα Φαραζή και περιέγραψε το βάπτισμα του πυρός στην σκηνή, που αυτός πήρε μαζί της, στο Αγρίνιο, πολλά χρόνια πριν.

Μιλώντας επί παντός του επιστητού, δήλωσε ρεαλίστρια μέσα στην κρίση, τονίζοντας ότι, ιστορικά, η Ελλάδα πάντοτε αντιμετώπιζε δυσκολίες και πάντοτε βρίσκονταν τρόποι διαχείρησης. Τόνισε, επίσης, ότι, δυστυχώς, δεν αναγνωρίζονται οι αξίες στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις μίζερες καταστάσεις που μόνιμα προβάλλονται. Η κατακλείδα της ήταν ότι τα πάντα είναι θέμα Παιδείας, και πολλά, αν όχι όλα, έγκεινται στον τρόπο που οι γονείς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στο συνοδευτικό video.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png