Με μεγάλη προσέλευση το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αίγινας.


Σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο σε επίπεδο προσέλευσης κόσμου, όσο και στα γενικότερα χαρακτηριστικά της παρουσίασης και της οργάνωσής του, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας" και την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε λίγο μετά τις 08:30 το βράδυ στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Η περιοχή γέμισε γρήγορα από εκατοντάδες κατοίκους και παραθεριστές του νησιού, που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας σε παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Εντυπωσιακές ήταν οι φορεσιές των χορευτών, ενώ όλα τα τμήματα κέρδισαν δίκαια τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού. 

Είχε προηγηθεί η παρέλαση των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στη παραλία της Αίγινας. Η παρέλαση ξεκίνησε από την περιοχή της Παναγίτσας. Οι χορευτές έφτασαν μέχρι την προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι σύλλογοι: Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων και Μεσαγρού "Οινόη", Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος, Σύλλογος Συμιακών Ελευσίνας "Ο Μιχαήλ Άγγελος", Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων - Κοντού, Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, Κέντρο Ελληνικής Τέχνης, παράρτημα Κορωπίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png