Μετά την "Άγρια Δύση" του Θοδωρή Αθερίδη, έρχεται το "Πεθαίνω σα χώρα" του Δημήτρη Δημητριάδη. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.


Το αδιαχώρητο χθες στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Αίγινας, όπου το 8 Φεστιβάλ Θεάτρου παρουσίασε την παράσταση "Άγρια Δύση" του Θοδωρή Αθερίδη. Στην παράσταση, που απόλαυσαν τουλάχιστον τριακόσιοι θεατές,  έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κονταράτος, Πηνελόπη Πλάκα, ενώ την σκηνοθεσία έκανε η Μπέσυ Μάλφα.

Η σημερινή παράσταση του 8ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς τα έσοδά της θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Είναι μία απόφαση του Τάσου Μπλάτζιου που ερμηνεύει το "Πεθαίνω σα χώρα" του Δημήτρη Δημητριάδη.

Εκ μέρους του φεστιβάλ στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, που κάλεσε τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού να παρακολουθήσουν την σημερινή παράσταση.

"Το κείμενο μοιάζει φοβερά επίκαιρο....με αφορμή την πρόσφατη εφιαλτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, πολύ δύσκολα πράγματι, μπορεί να αποφύγει κάποιος την αντιπαραβολή με τη σημερινή κατάσταση της διογκούμενης ανέχειας, της κατάρρευσης αξιών και ιδεολογιών και της καλπάζουσας εσωτερικής ερημίας. Σε ορισμένα σημεία οι ομοιότητες και οι αναλογίες με το σήμερα είναι φοβερές”.

Ερμηνεία: Τάσος Μπλάτζιος
Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Τάνια Κίτσου
Διασκευή: Τάσος Μπλάτζιος
Μουσική-Ήχοι: Τάκης Μανιάτης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Προβολές - Τάνια Κίτσου
Φωτισμοί: Ιων Ξυπολιάς

Τιμές εισιτηρίων: 10 Ευρώ και 8 Ευρώ (φοιτητικό – ανέργων).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png