Έκθεση μακετών ανάπλασης παραλιακού μετώπου Αίγινας, από την ομάδα Aegina Coastal Path.


Ξεκίνησε σήμερα στην αυλή της εισόδου του Λαογραφικού Μουσείου, η παρουσίαση των μακετών που σχεδίασε και επιμελήθηκε η ομάδα Aegina Coastal Path και αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αίγινας. Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της ομάδας: "Η πρόταση αφορά στην δημιουργία παραθαλάσσιας διαδρομής, η οποία θα εκτείνεται κατά το 1ο στάδιο υλοποίησης ανάμεσα στην πόλη της Αίγινας και τον Άγιο Βασίλειο με τελικό προορισμό την Πέρδικα - Κλειδί. Η διαδρομή θα απευθύνεται σε περιπατητές ή ομάδες περιπατητών, οικογένειες, γονείς με παιδιά και καροτσάκια, επισκέπτες- παραθεριστές, βόλτες σκύλων υπό έλεγχο, ΑΜΕΑ, ποδηλάτες αναψυχής και άλλα. Ο δρόμος (μονοπάτι) θα αποτελεί ιδανική λύση αναψυχής ,περιήγησης στο νησί ή ακόμα και ασφαλούς μετακίνησης με τα πόδια ή το ποδήλατο για τους κατοίκους του νησιού τουρίστες ή εκδρομείς στα πλαίσια αυθημερόν επίσκεψης.

Λειτουργικά το μονοπάτι σχεδιάζεται έτσι ώστε να υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες θέσεις προσωρινής στάθμευσης στον υφιστάμενο παραλιακό δρόμο έτσι ώστε να μπορεί να σταματήσει κάποιος και να ακολουθήσει το μονοπάτι. Παράλληλα σε σημεία της διαδρομής προστίθενται παγκάκια, ηλιακά φώτα, Art exhibits, φυτεύονται δενδρύλια κατάλληλα για παράκτιες περιοχές, ενώ δίνονται πολλές προσβάσεις σε διάφορα φυσικά μέρη που μπορεί να κολυμπήσει κάποιος - διευρύνοντας την εμπειρία του επισκέπτη σε αρμονία και με σεβασμό στο φυσικό τοπίο.

Η ιδέα - και η αναγκαιότητα- μίας παραθαλάσσιας διαδρομής μοιράζεται από πολλούς Αιγινίτες. Στόχος μας είναι μαζί να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτές τις κοινές ιδέες σε μία κοινή κατεύθυνση προς υλοποίηση. Αποτελούμε μία εθελοντική ομάδα στην οποία συμμετέχουν ενδεικτικά μηχανικοί, αρχιτέκτονες, περιβαλλοντολόγοι και πολλές άλλες ειδικότητες επαγγελματιών και πολιτών, που ήδη έχουν συμβάλει και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση και υλοποίηση της πρότασης. Σήμερα, βρισκόμαστε σε διαδικασία προεργασίας με στόχο τα αποτελέσματα να προωθηθούν έτσι ώστε η μελέτη να υποβληθεί στον Δήμαρχο της Αίγινας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς για την περαιτέρω διαμόρφωση της", αναφέρει η ομάδα

Τα μέλη της ομάδας που μίλησαν στο Aegina Portal ευχαρίστησαν τον Δήμο Αίγινας, την ΚΕΔΑ και τους μηχανικούς κυρίους Μπάλια και Βλαστό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png