Το θεατρικό δρώμενο της τελετής έναρξης, της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.


"Αναδρομή στο παρελθόν" ήταν ο τίτλος του θεατρικού δρώμενου, που υλοποιήθηκε από την ομάδα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Βαγγέλη Πιτσιλού και αποτέλεσε την τελετή έναρξης της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας. Τα κύριο χαρακτηριστικά της τελετής ήταν ο εντυπωσιακός φωτισμός των κτηρίων της παραλίας σε διάφορους χρωματισμούς και η πομπή που ξεκίνησε από την περιοχή της "Παναγίτσας" και δια μέσου της παραλίας κατέληξε κοντά στην περιοχή του κτηρίου του "Βογιατζή". Το θέμα του δρώμενου παρέπεμπε στην ανάδειξη της ιστορίας του νησιού κατά την αρχαιότητα και στην μυθολογία της. Άλλωστε αυτό τον θεματικό πυρήνα τον συναντούμε και σε τμήματα του φεστιβάλ, όπως στην παιδική ψυχαγωγία.

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, ξεκίνησε στην Παλαιά Προβλήτα μία σειρά από χορευτικά με πολλούς συμβολισμούς, μία διαδρομή στην ιστορία και στην καλλιέργεια της φιστικιάς και της συγκομιδής του καρπού της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png