Ειδυλλιακή η μουσική βραδιά στην Οικία Seegy στην Παχειά Ράχη.


Ειδυλλιακή ήταν η χθεσινή μουσική βραδιά του 4ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που πραγματοποιήθηκε στην οικία Seegy στην Παχειά Ράχη. Το μικρό αμφιθέατρο που βρίσκεται μέσα στην οικία Seegy γέμισε από νωρίς με φίλους της μουσικής και κατά γενική ομολογία η χθεσινή βραδιά στην Παχειά Ράχη, ήταν η πιο επιτυχημένη από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Την βραδιά άνοιξε με έναν μικρό χαιρετισμό η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, η οποία έκανε και μία μικρή αναφορά στην επικαιρότητα με τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν την Αττική τα τελευταία εικοσιτετράωρα.


Στη συνέχεια προσήλθε στο αμφιθέατρο ο βιολοντσελίστας Γιάννης Τσιτσελίκης που ερμήνευσε έργα του Γιόχαν  Σεμπάστιαν Μπαχ και στη συνέχεια με την κιθαρωδό Βαρβάρα Γύρα μία σονάτα του Antonio Vivaldi. Λίγο αργότερα η κυρία Βαρβάρα Γύρα ερμήνευσε έργα των: La Llorona Μεξικό, παραδοσιακή μελωδία, Milonga Jorge Cardoso (Αργεντινή) Tristemusette  Roland Dyens (Γαλλία, 1955) Valse-Rosita Francisco Tarrega (Ισπανία, 1852-1909) Σούστα Δημήτρης Φάμπας (Ελλάδα, 1921-1996). Οι Ellemis piano quartet παίρνουν τη σκυτάλη του Φεστιβάλ, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στην παραλία της Αύρας.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν στην οικία Seegy:


  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΣΕΛΙΚΗΣ (τσέλο)

Your browser may not support display of this image.     O Γιάννης Τσιτσελίκης  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Απoφοίτησε από το Κρατικό  Ωδείο Θεσσαλονίκης και πήρε  το Δίπλωμά του παμψηφεί με  άριστα το 1990. Πρώτος σημαντικός  δάσκαλός του στο βιολοντσέλο  υπήρξε ο Μανόλης Καζαμπάκας. Συμπλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφίες (από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ι. Κ.Υ.) στο Royal College of Music του Λονδίνου με τον William Pleeth, στο Εastman School of Music των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Steven Doan και τις τελειοποίησε με τον Janos Starker στο Indiana University των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου πήρε το «Master of music» το 1998. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

Στην ηλικία των δεκαέξι συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τιμήθηκε για την καλλιτεχνική του πορεία από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Σπύρου Μοντσενίγου» (1996) και κατέχει σήμερα τη θέση κορυφαίου βιολοντσελίστα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως: Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα Δωματίου «Βιρτουόζοι της Μόσχας», Φιλαρμονική Haydn της Βιέννης, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού κα.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας για την Ειρήνη. Το 2003, το 2005, το 2007 και το 2008 συμμετείχε ως ένας από τους κορυφαίους βιολοντσελίστες υπό τη διεύθυνση του Valery Gergiev, σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στην Κίνα και στο Ισραήλ. Τον Οκτώβριο του 2004 ήρθε πρώτος σε ακρόαση που προκήρυξε η Oρχήστρα του Φλωρεντινού Μαΐου και συμμετείχε ως κορυφαίος βιολοντσελίστας κατά την περιοδεία της στη Βουδαπέστη, στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία, υπό τη διεύθυνση του Zubin Mehta.

To 2006 έλαβε μέρος σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Βιέννης, στο πλαίσιο της έκθεσης: «Νομίσματα και Ποίηση: Κωνσταντίνος Π. Καβάφης». Προσεκλήθη επανειλημμένα, επίσης, στα Φεστιβάλ: Αθηνών, Δημητρίων Θεσσαλονίκης κα. Επιμέλεια: Πηνελόπη Μπαρμπετάκη.

  • Βαρβάρα Γύρα (κιθάρα)

Your browser may not support display of this image.     Η Βαρβάρα Γύρα ταξιδεύει  στον κόσμο και μοιράζεται το μυστήριο της κιθάρας. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και τα τελευταία 11 χρόνια ζει στο  Παρίσι. Έχει ηχογραφήσει 3 δίσκους, έχει αποσπασει 4 διεθνή βραβεία κιθάρας, και παρουσιάζει τις συναυλίες της σε 5 γλώσσες στη Γαλλία, Iταλία, Mεξικό, Iσπανία, Bουλγαρία, Αυστρία, Πορτογαλία και Γερμανία. Είναι διπλωματούχος της Ecole Normale de Paris, σπούδασε κιθάρα με τους Roland Dyens και Françis Kleynjans, κι έχει τιμηθεί με υποτροφίες της Ακαδημίας Αθηνών, του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris VIII κι η διδακτορική της διατριβή αφορά στην αισθητική και στις συνθετικές αρχές που διέπουν το έργο του Έλληνα συνθέτη Γιάννη Χρήστου (1926-1970). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατέχει ένα Μάστερ του Πανεπιστημίου Paris VIII αφιερωμένο στο έργο του Γάλλου συνθέτη Pascal Dusapin (1955- ). Η ιστοσελίδα της φιλοξενεί εντυπώσεις από τα ταξίδια της με την κιθάρα: www.varvaragyra.com


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png