Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αίγινας.


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών του νησιού που απόλαυσαν την υπέροχη βραδιά, ξεκίνησε χθες στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αίγινας, που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρέλαση των χορευτικών ομάδων από την παραλία της Αίγινας στις 8 το βράυ. Στην εξέδρα που είχε στηθεί στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Βασίλης Μουσουλέας και χαιρέτησαν ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο νέος δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν ο Χορευτικός Σύλλογος Ιθάκης "Χαρίλαος Τσιγώνιας, ο Μουσικός Προοδευτικός Σύλλογος Νεμέας "Φλοιούντα", ο Χορευτικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας Βόλου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Βοιωτίας "Αγία Λαύρα" και βέβαια τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων του νησιού: ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων και Μεσαγρού "Οινόη",ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος, ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, ο Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού και ο Πολιτιστικός Σύλλογός Κυψέλης.

Μουσική στο φεστιβάλ παίζουν οι: Αλέξανδρος Σπρίτσνικ και Δημήτρης Μπόγρης. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.