Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί γλυκές γεύσεις με φιστίκι Αιγίνης!


Ανάρπαστο έγιναν το γλυκό, που δημιούργησε ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, σήμερα το πρωί σε εκδήλωση της 11ης Γιορτής Φιστικιού, στο ζαχαροπλαστείο "Αιάκειον". Φυσικά, η συνταγή του γλυκού ήταν βασισμένη σε φιστίκι Αιγίνης! Μια απλή παρασκευή, που εντυπωσίασε τους πάντες.

Τον Στέλιο Παρλιάρο προλόγισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Καίτη Σαλπέα. Ακολούθησε η παρασκευή του γλυκού, που ο Στέλιος Παρλιάρος περιέγραψε βήμα - βήμα. Είπε ότι το φιστίκι είναι από τους αγαπημένους του ξηρούς καρπούς και ότι έχει κάνει πάρα πολλά γλυκά με φιστίκι Αιγίνης, καθώς εδώ και πολλά χρόνια το έχει εντάξει στο συνταγολόγιό του.

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα τελευταία 15 χρόνια είναι πολύ της μόδας να χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, όπως σε πραλίνες, κέικ, κρέμες και άλλα. Συμπλήρωσε, ότι η νοστιμάδα του είναι εγγυημένη στην ζαχαροπλαστική.

Η συνταγή ήταν ένα κέικ φιστικιού που δεν περιείχε βούτυρο και αυγά, αλλά μόνο ελαιόλαδο και πορτοκάλι. Όταν η παρασκευή ολοκληρώθηκε, το κοινό απόλαυσε ένα υπέροχο κέικ φιστικιού!