Ξεκίνησε το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

 
Όταν συναντήσαμε την κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, εκείνη σήκωσε το χέρι της και μας έδειξε τις αποχρώσεις του ήλιου που έδυε και το φως του φεγγαριού που είχε αρχίσει να τρεμοπαίζει πάνω στην γαλήνια θάλασσα. "Να γιατί διαλέξαμε αυτή την τοποθεσία για το Φεστιβάλ" είπε. Και είχε δίκιο, η φυσική ομορφιά του χώρου δίπλα στο Ναό του Απόλλωνα και η τοποθέτηση της σκηνής και τον καθισμάτων των θεατών μόλις δέκα μέτρα από τη θάλασσα δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό που κυριαρχούσε γρήγορα σε όλες τις αισθήσεις.
Το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ξεκίνησε λίγο μετά της 9 το βράδυ, στην παραλία της Αύρας. Η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου στη σύντομη ομιλία της καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν με την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.
Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με το Ellemis piano quartet και τους μουσικούς: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Έλενα Χούντα (πιάνο), Michail Smirnov (βιόλα), Λευκή Κολοβού (τσέλο) σε έργα των: F. Liszt, W. A. Mozart, R. Schumann.