Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού, ξεκίνησε το 2ο Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας στην Αγία Μαρίνα.

dsc_0014-festiva5.jpg
 
Με μεγάλη επιτυχία και θερμή υποδοχή του κοινού, ξεκίνησε χθες στην Αγία Μαρίνα, στο "Cine Marina", το 2ο Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν μουσικά σχήματα από το νησί.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Σοφικίτη στο βιολί και την εγγονή του Μαρία Σοφικίτη στο τραγούδι, μία συμμετοχή που ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό. Ακολούθησε η "Εστουδιαντίνα Αίγινας", ένα ρεμπέτικο σεργιάνι με τους Μανώλη Ζερβό- μπουζούκι - τραγούδι. Σταύρο Σώρρο- κιθάρα- τραγούδι, ένα πάντρεμα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μουσικών του κόσμου και δικές τους συνθέσεις επηρεασμένες από τα διάφορα ακούσματα τους Διονύση Σκριβάνο - λύρα - φωνή, Κεβιν Ντιμπ - ντιτζεριντού - τζέμπε - αυγό. Άμφισσα Αλραντά  κιθάρα - λαούτο - φωνή.
 
Ακολούθησε ο Μανώλης Μακαρατζής και ο Δημήτρης Δρίζας με Ελληνικό ροκ και νησιωτικό ξεφάντωμα με τους Ιωάννα Βατικιώτη- βιολί, τραγούδι, Σπύρο Τζίτζη – λαούτο τραγούδι.
 
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά με την χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας" υπό τη διεύθυνση της κυρίας Βάνας Χαλκίδη και συνεχίζεται με έντεχνα τραγούδια με τους: Μίνα Παύλου -τραγούδι, Γιάννης Γαστεράτος -κιθάρα.

Θα ακολουθήσουν"Τα παιδία Παίζει" Έντεχνα λαϊκά: Με τον Σπύρο Πετρίτη -μπουζούκι και Μαρία Χαλδαίου – κιθάρα, τραγούδι Duo «Θάλασσα», λαϊκά , παραδοσιακά Σπύρος Τζίτζης – κιθάρα, τραγούδι, Alexander Spitzing – μπουζούκι, ούτι, και τραγούδι και το πρόγραμμα συνεχίζει ο Γιάννης Μπαλακτσόγλου – κιθάρα παρουσιάζει του μαθητές Όργκες Ταφά, Μιράντα Τσακανίκα και Αργύρη Τσούρη.
 
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Λαϊκές ερμηνείες με τους Ζαχαρία Παλαμίδη – κιθάρα, τραγούδι Σπύρο Τζίτζη – μπουζούκι και τα "Αιγινοβιόλια" παραδοσιακά Αιγινήτικα τραγούδια: Ανδρέας Γιαννούλης - σαντούρι , Κλεοπάτρα Ιγνατιάδη- ακορντεόν , Δημήτρης Μπόγρης- βιολί, τραγούδι , Alexander Spitzing –ούτι , Γεωργία Σταυριανέα- μπεντίρ , Σπύρος Τζίτζης- λαούτο, τραγούδι, Μαρία Χαλδαίου – κιθάρα, τραγούδι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διοργάνωση: Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Εστουδιαντίνα Αίγινας", σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη και την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α - Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.