Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού, ξεκίνησε το 2ο Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας στην Αγία Μαρίνα.

dsc_0014-festiva5.jpg
 
Με μεγάλη επιτυχία και θερμή υποδοχή του κοινού, ξεκίνησε χθες στην Αγία Μαρίνα, στο "Cine Marina", το 2ο Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν μουσικά σχήματα από το νησί.

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Σοφικίτη στο βιολί και την εγγονή του Μαρία Σοφικίτη στο τραγούδι, μία συμμετοχή που ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό. Ακολούθησε η "Εστουδιαντίνα Αίγινας", ένα ρεμπέτικο σεργιάνι με τους Μανώλη Ζερβό- μπουζούκι - τραγούδι. Σταύρο Σώρρο- κιθάρα- τραγούδι, ένα πάντρεμα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μουσικών του κόσμου και δικές τους συνθέσεις επηρεασμένες από τα διάφορα ακούσματα τους Διονύση Σκριβάνο - λύρα - φωνή, Κεβιν Ντιμπ - ντιτζεριντού - τζέμπε - αυγό. Άμφισσα Αλραντά  κιθάρα - λαούτο - φωνή.
 
Ακολούθησε ο Μανώλης Μακαρατζής και ο Δημήτρης Δρίζας με Ελληνικό ροκ και νησιωτικό ξεφάντωμα με τους Ιωάννα Βατικιώτη- βιολί, τραγούδι, Σπύρο Τζίτζη – λαούτο τραγούδι.
 
Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινά με την χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Καποδίστριας" υπό τη διεύθυνση της κυρίας Βάνας Χαλκίδη και συνεχίζεται με έντεχνα τραγούδια με τους: Μίνα Παύλου -τραγούδι, Γιάννης Γαστεράτος -κιθάρα.

Θα ακολουθήσουν"Τα παιδία Παίζει" Έντεχνα λαϊκά: Με τον Σπύρο Πετρίτη -μπουζούκι και Μαρία Χαλδαίου – κιθάρα, τραγούδι Duo «Θάλασσα», λαϊκά , παραδοσιακά Σπύρος Τζίτζης – κιθάρα, τραγούδι, Alexander Spitzing – μπουζούκι, ούτι, και τραγούδι και το πρόγραμμα συνεχίζει ο Γιάννης Μπαλακτσόγλου – κιθάρα παρουσιάζει του μαθητές Όργκες Ταφά, Μιράντα Τσακανίκα και Αργύρη Τσούρη.
 
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Λαϊκές ερμηνείες με τους Ζαχαρία Παλαμίδη – κιθάρα, τραγούδι Σπύρο Τζίτζη – μπουζούκι και τα "Αιγινοβιόλια" παραδοσιακά Αιγινήτικα τραγούδια: Ανδρέας Γιαννούλης - σαντούρι , Κλεοπάτρα Ιγνατιάδη- ακορντεόν , Δημήτρης Μπόγρης- βιολί, τραγούδι , Alexander Spitzing –ούτι , Γεωργία Σταυριανέα- μπεντίρ , Σπύρος Τζίτζης- λαούτο, τραγούδι, Μαρία Χαλδαίου – κιθάρα, τραγούδι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διοργάνωση: Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Εστουδιαντίνα Αίγινας", σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη και την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α - Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png