Ξεκινά σήμερα το 4ο Tsak Bam Festival. Ένα αυθόρμητο φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης.

DSC_0008-tsak-bam.JPG

Το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Tsak Bam Festival δημιουργήθηκε το 2017 και συνεχίζει φέτος για τέταρτη χρονιά. Το Tsak Bam Festival υποστηρίζει την ιδέα "σύγχρονη τέχνη για όλους" και, ενθαρρύνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, αγκαλιάζει κάθε μορφή έκφρασης και δημιουργίας και μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος μιας αυθόρμητης δυναμικής καλλιτεχνικής σύμπραξης. Καλλιτέχνες όλου του φάσματος της τέχνης που ζουν στην Αίγινα ή είναι συχνοί επισκέπτες της, καθώς και καλεσμένοι καλλιτέχνες, συμμετέχουν με έργα , αυτοσχεδιαστικά, πειραματικά, φρέσκα, αυθόρμητα στη γιορτή του Tsak Bam.

Το Tsak Bam Festival δεν έχει οικονομικά κίνητρα και εστιάζει στην συλλογικότητα και στην καλλιτεχνική αναζήτηση, τονίζουν οι δημιουργοί του.

Οι συντελεστές του φεστιβάλ, μίλησαν στο Aegina Portal από τον ίδιο χώρο που θα ξεκινήσει σήμερα το πρόγραμμά του, από το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην ψαραγορά από τις 19.30 έως 21.30 το βράδυ, με μία ανοιχτή συζήτηση που θα έχει ως θέμα:  "Σύγχρονη Τέχνη Παντού, Σύγχρονη Τέχνη για Όλους, Πώς;"

Φέτος, ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ αλλάζει και μεταφέρεται στο "κτήμα Κολλάτου", έναν φιλόξενο κήπο με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης χώρων δράσης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πόλη της
Αίγινας.

Καλλιτεχνικές δράσεις in situ (περφόρμανς, μουσική, ταινίες, εγκαταστάσεις, ποίηση, ιστορίες), θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 23, 24, 25 Ιουλίου 2021. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Φέτος θα υπάρχει και το Bam Project: ολιγόλεπτα happenings σε δρόμους και δημόσιους χώρους του κέντρου της Αίγινας (σύντομα σε διάρκεια έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png