"Τα παιδιά πιάνουν τη δικιά τους καλή ψαριά!", στη ψαραγορά της Αίγινας.

20210831_202249.jpg

Μία εκδήλωση της παιδικής ψυχαγωγίας του 12 Aegina Fistiki Fest πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο πάρκο δίπλα στην ψαραγορά της Αίγινας. Μία εκδήλωση καθόλα φροντισμένη και προσεγμένη, που χάρισε στιγμές χαράς και δημιουργίας στους μικρούς φίλους του φεστιβάλ. Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παράλληλα τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι και τη ζωγραφική.

Η δράση ήταν βασισμένη σε μία υπέροχη εικαστική εγκατάσταση της Ελίκας Βλαχάκη (βασισμένη σε ιδέα της Τάνιας Γιαννοπούλου) που θα απολαύσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην ψαραγορά. Η ομάδα της Παιδικής Ψυχαγωγίας του φεστιβάλ που υλοποίησε τη δράση, είχε φτιάξει ομοιώματα ψαριών, πάνω στα οποία μπορούσαν να ζωγραφίσουν τα παιδιά με χρώματα και υλικά. Μετά τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο δίχτυ, δημιουργώντας έτσι μία δικής τους εγκατάσταση.

H κυρία Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, υπεύθυνη της Παιδικής Ψυχαγωγίας, δήλωσε στο Aegina Portal: "Σήμερα στο παρκάκι δίπλα στην  ψαραγορά κάνουμε την πρώτη δράση της παιδικής ψυχαγωγίας. Είναι η μία και μοναδική προφεστιβαλική εκδήλωση που έχουμε και οι επόμενες είναι μέσα στο διάρκεια του φεστιβάλ. Σήμερα κάναμε εργαστήρι και καλέσαμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ψάρια. "Πιάσε μια μία καλή ψαριά και έλα να τη ζωγραφίσεις" λεγόταν το εργαστήριο.

Είναι σε συνδυασμό με τα ψάρια που βρίσκονται μέσα στην ψαραγορά και τα έχουν φιλοτεχνήσει ζωγράφοι και γενικότερα καλλιτέχνες. Είναι μία δουλειά που έχει επιμεληθεί η Ελίκα και μας έδωσε την ιδέα να συνεχίσουμε, μετά τα ζωντανά ψάρια της ψαραγορας και τα ζωγραφισμένα των καλλιτεχνών να βγούμε απ’ έξω και να αγκαλιάσουμε με τα παιδικά ψάρια όλο το σύνολο εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που βοήθησαν στη σημερινή εκδήλωση, κυρίως το ουζερί “Γελαδάκης” και την οικογένεια και Γελαδάκη και την Ανθή, που μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ και στήσαμε όλη αυτή τη δράση εδώ. Τον κύριο Θεριανό, να ευχαριστήσουμε τη Γιάννα Σώρρου,  τον Δημήτρη Καραγιάννη, το Σπύρο Νομικό και τους αδελφούς Χιώτη.

Στη διάρκεια του σημερινού εργαστηρίου είχαμε έτοιμα τα ψάρια και τα παιδιά ήρθαν εδώ διάλεξαν τα χρώματα και τα υλικά με τα οποία ήθελα να το ζωγραφίσουν. Τα έχουμε κρεμάσει πάνω σε ένα δίχτυ και στην ουσία έχουμε φτιάξει έναν βυθό με ψάρια, φτιαγμένα από παιδικά χεράκια.

Η επόμενη εκδήλωση μας είναι στη διάρκεια του φεστιβάλ την Πέμπτη στις 16 Σεπτεμβρίου. Είναι στον Πύργο του Μαρκέλλου, εκεί που για χρόνια στεγάζεται και φιλοξενείται η παιδική ψυχαγωγία. Άρα το επόμενο ραντεβού μας είναι εκεί και πριν κλείσω θέλω να ευχαριστήσω τα δύο κορίτσια που είναι μαζί μου στην παιδική ψυχαγωγία, γιατί δεν είμαι μόνη μου, είναι η Αθήνα Χαρτοφύλακα, χρόνια στην παιδική ψυχαγωγία και η Κούλα Αλυφαντή, που άλλαξε πόστο ήρθε φέτος μαζί μας.

Ελπίζουμε ότι οι δράσεις μας θα είναι τέτοιες που θα ικανοποιήσουν τα γούστα όλων των παιδιών.

Να πούμε τέλος ότι όπως στο σημερινό εργαστήριο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την πανδημία, τα εργαστήρια ήταν διαδοχικά, ανά μισάωρο. έρχονταν 10 παιδιά με τα υλικά τους. Αλλάζαμε τραπεζομάντιλο και μετά καθόταν άλλο παιδί, έτσι και στα επόμενα το Σεπτέμβριο θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αυτά που θα προβλέπονται την εποχή εκείνη για να αισθάνεστε και εσείς ασφαλής με τα παιδιά και εμείς.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο επόμενο ραντεβού στις 16 Σεπτεμβρίου. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που ήρθαν σήμερα εδώ και μας έδωσαν την πρώτη μας χαρά".

Κάλεσμα να επισκεφθούν το φεστιβάλ για να δουν από κοντά τις δράσεις που έχουν ετοιμάσει οι συντελεστές του έκανε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς: "Σήμερα γίνεται μία εκδήλωση της παιδικής ψυχαγωγίας όπου τα μικρά παιδιά ήρθαν εδώ και δημιούργησαν ένα ψαράκι, ζωγράφισαν δηλαδή με τα δικά τους χρώματα όπως εκείνα το βλέπουν από το δικό της τη δική τους μάτια,  επέλεξαν τα χρώματα και στη συνέχεια το ανάρτησαν πάνω σε ένα δίχτυ.

Είναι πάρα πολύ ωραίες αυτές οι δημιουργίες, αλλά είναι και πάρα πολύ εμπνευσμένες αυτές οι εκδηλώσεις της παιδικής ψυχαγωγίας και όπως βλέπετε και το διάκοσμο εδώ γύρω της ψαραγοράς, είναι πραγματικά ένα θέαμα το οποίο μπορεί να μας ταξιδέψει.

Να ευχηθώ καλή δύναμη σ’ όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ Φιστικιού και να σας προσκαλέσω όλους να λάβετε μέρος και να έρθετε να χαρείτε όλες αυτές τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Φιστικιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png