Ένα τραγούδι για την Παιδική Ψυχαγωγία του Φεστιβάλ Φιστικιού, αφιερωμένο στην αείμνηστη Μαρία Κουνάδη.


Μία ευαίσθητη πτυχή της εθελοντικής εργασίας και των ανθρώπων της, που βρίσκονται πίσω από την διοργάνωση της Παιδικής Ψυχαγωγίας του Φεστιβάλ Φιστικιού, ανέδειξε η υπεύθυνη του τομέα Αρχοντούλα Γεωργοπούλου.


Η Αρχοντούλα Γεωργοπούλου αναφέρθηκε στην απώλεια της αείμνηστης Μαίρης Κουνάδη, συνεργάτιδά της επί σειρά ετών, από τα πρώτα βήματα της διοργάνωσης της Παιδικής Ψυχαγωγίας. Παρουσίασε ένα τραγούδι που έχει συνθέσει ο γιος της Αλέξης Στενάκης, με την Ηλιάνα Κορέτση, με στίχους που προέρχονται από τα παιδιά ενός εργαστηρίου της Παιδικής Ψυχαγωγίας του 2018, με υπεύθυνη την Μαρία Ρεβύθη, μουσικοπαιδαγωγό.
 
Αυτό το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά χθες στα εγκαίνια της Παιδικής Ψυχαγωγίας του Φεστιβάλ και η Αρχοντούλα Γεωργοπούλου εξέφρασε την ελπίδα να γίνει "προίκα" του και να συνοδεύει τις επόμενες γενιές της Παιδικής Ψυχαγωγίας, τα επόμενα χρόνια.
 
Η υπεύθυνη της Παιδικής Ψυχαγωγίας  Αρχοντούλα Γεωργοπούλου είπε: "Λίγο πριν βγει ο Ιούλιος έφυγε από κοντά μας η κυρία Μαίρη Κουνάδη, νηπιαγωγός εθελόντρια και άνθρωπος της προσφοράς. Μία από τις πολλές εθελοντικές δράσεις στις οποίες συμμετείχε η Μαίρη, ήταν και το Φεστιβάλ Φιστικιού και μάλιστα συμμετείχε στη διοργάνωση του.

Όταν ανέλαβα για πρώτη φορά αυτή τη διοργάνωση της παιδικής ψυχαγωγίας, στο φεστιβάλ του 2012, ήταν η πρώτη μου συνεργάτης. Τότε που δεν είχα ιδέα πώς στήνεται μία τέτοια δράση και μην ξέροντας τι σημαίνει παιδική ψυχαγωγία, στα πλαίσια του φεστιβάλ, η Μαίρη  ήταν δίπλα μου να βοηθήσει, να πει τις ιδέες της και να αναλάβει δράση, όποτε η ασθένειά της το επέτρεπε.

“Πάμε να κάνουμε ό,τι ξέρουμε από τη δουλειά μας, ό,τι κάνουμε με τα παιδιά στο σχολείο”, ήταν η κουβέντα της. Και έτσι, δειλά - δειλά οι δυο μας, στήσαμε την παιδική από την στιγμή που την ανέλαβα και μετά. Μικρή στην αρχή και μετά εξελίχθηκε.

Η Μαίρη, έφερε εθελόντρια στο φεστιβάλ την Αθήνα Χαρτοφύλακα, που είναι πολύτιμη συνεργάτης εδώ και χρόνια. Η Μαίρη έμαθε στο μικρό της γιο, τον Βαγγέλη, τον εθελοντισμό. Και ο Βαγγέλης ερχόταν ήδη από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και έκανε εργαστήριο οριγκάμι για τους συνομηλίκους τους.

Μαίρη μας λείπεις, Μαίρη μου λείπεις πολύ. Σήμερα, μαζί με τον γιο σου τον Αλέξη αφήνουμε προίκα στην Παιδική Ψυχαγωγία του Φεστιβάλ Φιστικιού, του Aegina Fistii Fest ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι στη μνήμη σου, που η παιδική ψυχαγωγία ελπίζουμε να το κρατήσει και να το δώσει να τραγουδηθεί από τις επόμενες γενιές παιδιών, που θα συμμετέχουν και θα ψυχαγωγούνται κάθε Σεπτέμβρη στη γιορτή του νησιού μας.

Τη σύνθεση και την ενορχήστρωση την έχει κάνει ο Αλέξης Στενάκης, το τραγούδι έχει κάνει η Ηλιάνα Κορέτση. Τους στίχους που ακούσατε, αυτοί οι στίχοι είναι αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου που έγινε από τη Μαρία Ρεντίφη που είναι μουσικοπαιδαγωγός, και τα παιδιά της παιδικής ψυχαγωγίας από το φεστιβάλ του 2018. Ήταν το αποτέλεσμα του εργαστηρίου αυτό είναι φτιαγμένο από τα παιδιά μας, είναι ενορχηστρωμένο από έναν Αιγινήτη μουσικό και αφιερωμένο στη Μαίρη, μία Αιγινήτισσα που αγαπούσε πολύ το νησί της".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png