Τα εγκαίνια της έκθεσης κεραμικής, στον Πύργο του Μαρκέλλου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Κεραμικής της Αίγινας.


Τροφή στην έμπνευση, στην φαντασία και στη γνώση, συνεχίζει να δίνει το Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, που πραγματοποιείται το διάστημα 5 έως 19 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα. Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: "Προσεγγίζοντας την Κεραμική Κόκκινου Πηλού (1000-1100ºC) με Μπαντανάδες, Από τα Βυζαντινά Χρόνια έως σήμερα". Η παρουσίαση και το στήσιμο της έκθεσης είναι εξαιρετικά.

Στο ισόγειο ο επισκέπτης μπορεί να δει τεχνικές διακόσμησης στη Βυζαντινή Κεραμική, στον 1ο όροφο την προβολή βίντεο της Oliwia Tado, με την καταγραφή του συμποσίου κεραμικής και τέλος στο δεύτερο όροφο, την έκθεση με τα έργα εννέα κεραμιστών, από τα δεκαπενθήμερα εργαστήρια του συμποσίου, με συναντήσεις, ανταλλαγές και πειραματισμούς.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, στο Aegina Portal μίλησαν οι κεραμίστριες Μαρίνα Κοριολάνο - Λυκουρέζου και Θεοδώρα Χωραφά, από την ομάδα εικαστικών, της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

"Είμαστε λοιπόν στα εγκαίνια της έκθεσης, της τριπλής εξής θα έλεγα έτσι κι αλλιώς, αποτέλεσμα του Συμποσίου Κεραμικής, Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, που διοργανώσαμε με τη Θεοδώρα Χωραφά, τον Ασπε Κουλόν, κι εγώ μαζί." είπε η Μαρίνα Κοριολάνο - Λυκουρέζου και η Θεοδώρα Χωραφά πρόσθεσε:  "Δεν ξέρω αν είναι η ουσία αλλά, αυτό που μου αρέσει είναι ότι είμαστε στον Πύργο του Μαρκέλλου και στο κάτω όροφο εκθέτουμε δείγματα από βυζαντινά κεραμικά, που φτιάξανε οι ίδιοι, με επεξηγήσεις, των τεχνικών της διακόσμησης, που είναι κάπου στη ρίζα, η ρίζα είναι κάτω.

Ανεβαίνουμε βλέπουμε στο πρώτο όροφο, το βίντεο που τράβηξε, εκπληκτικό βίντεο που τράβηξε η Oliwia Tado κατά τη διάρκεια του συμποσίου και το κατέγραψε με πάρα πολύ ευαίσθητο τρόπο, το τι βιώσαμε 15 μέρες μαζί. Και πάνω-πάνω είναι η καινούργια εκδοχή αυτής της τεχνικής, ένα αποτέλεσμα από όλη αυτή τη συνεύρεση και τι κατάφερε ο καθένας με πολύ πειραματισμό να βγάλει".

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 10 Οκτωβρίου και το ωράριο λειτουργίας 10.00-13.00 και 18.30-21.30. Για το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί ανοιχτό εργαστήριο, στο εργαστήριο κεραμικής της Θεοδώρας Χωραφά στην Οικία Καραπάνου, στην Περιβόλα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png