Ομήρου "Οδύσσεια", από την "Ομάδα Παιδικά Όνειρα", του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.


Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στο κοινό η παράσταση "Ομήρου Οδύσσεια", από την "Ομάδα Παιδικά Όνειρα" του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στον Πύργο του Μαρκέλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Παιδικής Ψυχαγωγίας του 12ου Aegina Fistiki Fest.


Ήταν μία παράσταση η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο μέσω Skype και ανέβηκε στο τέλος του καλοκαιριού στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Η θεατρική παράσταση εξιστορεί τις περιπέτειες του Οδυσσέα, που έφυγε για την Τροία, πολέμησε και κατά την επιστροφή του έζησε πολλές περιπέτειες. Η πλοκή του θεατρικού ξεκινά από τον Όλυμπο, όπου οι θεοί αποφασίζουν για την τύχη του Οδυσσέα.

"Είναι μία παράσταση που την έχουμε φτιάξει με πολύ κόπο και μεράκι", είχε δηλώσει στο Aegina Portal λίγες ημέρες πριν, ο σκηνοθέτης Αντώνης Γκλαβάς, που επίσης, έχει γράψει και το κείμενο. Για να παρουσιαστεί αυτή η παράσταση, τα μέλη της θεατρικής ομάδας δούλευαν σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως το τελικό αποτέλεσμα και η αποδοχή της από τον κόσμο, ήταν σίγουρα η καλύτερη επιβράβευση!

Άλλωστε, κάθε Σεπτέμβρη παρουσιάζουν θεατρικά δρώμενα, που βασίζονται στην Ελληνική μυθολογία κι αυτή η επιλογή των παιδιών είναι αξιέπαινη.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Αντώνης Γκλαβάς, Κοστούμια: Ρένα Παππά, Σκηνικά: Παναγιώτης Γκλαβάς, Χορογραφίες: Αντώνης Χναράκης, Φλώρα Γκλαβά, Διδασκαλία τραγουδιών: Γιάννης Βρυζάκης, Κιθάρα: Μαίρη Χαλδαίου
Παίζουν και τραγουδούν: Πέτρος Φλεμετάκης, Σπύρος Φλεμετάκης, Όλγα Σταυροπούλου, Χρυσούλα Λαδά, Ρωμανός Ανδρεάδης, Σωζία Ρωπαϊτη, Νάνσυ Γιαννίτση, Ντία Γκάρνερ, Ανθή Γιαννίτση, Αντώνης Γκλαβάς


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png