Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συνεχίζεται η Παιδική Ψυχαγωγία στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συνεχίζεται η Παιδική Ψυχαγωγία στον Πύργο του Μαρκέλλου. Στο Aegina Portal μίλησε η υπεύθυνη της Παιδικής Ψυχαγωγίας Αρχοντούλα Γεωργοπούλου.


Έτσι, μετά το τουρνουά πινγκ πονγκ, που οργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας" στο εντευκτήριο του, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το την εκδήλωση "Ελάτε να καλλιτεχνήσουμε (Let’s journal!)", ένα εργαστήρι κατασκευής σημειωματάριων και ημερολογίων για εφήβους από την Ανθή Θεοδωροπούλου.

Ακολούθησε εκδήλωση από την παιδική γαστρονομία από τον chef Ιάκωβο Απέργη σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας του 12ου Aegina Fistiki Fest.

Σήμερα το πρωί το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την δράση "Πώς φτιάχνεται το κρασί", που περιελάμβανε επίσκεψη σε ένα σύγχρονο οινοποιείο, με ξεναγό τον Στέλιο Λαμπαδάριο, επιχειρηματία τρίτης γενιάς στην οικογενειακή επιχείρηση, που μίλησε στα παιδιά τόσο για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, όσο και για την καλλιέργεια της περίφημης Αιγινήτικης πατάτας. Το πρωινό πρόγραμμα συνεχίζεται με την εκδήλωση "Σταφύλια, Φιστίκια και Χρώματα", εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 12 ετών από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Υπεύθυνες είναι η Αθανασία Σκληρού, Εικαστικός, Επιμελήτρια ΜΕΠΤ και η Σταθούλα Μαρίνη, Μουσειολόγος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΜΕΠΤ.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Τουρνουά Σκάκι από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Καποδίστριας", με υπεύθυνο τον Βασίλη Μουσουλέα και ένα θεατρικό παραμύθι με τίτλο: "Κάποτε στην Αίγινα" από το Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας - Κουκλοθέατρο Αναστασίας Ξηρομερίτου.  Ένας όμορφος μύθος που μπλέκει αρμονικά το χτες με το σήμερα, το αμπέλι με το φιστίκι, την παράδοση με την πραγματικότητα.

Τέλος, αύριο, το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινά  στις 10 με  τα εικαστικά εργαστήρια "Η πατάτα ζωντανεύει" μέσα από πατατοκατασκευές "Με ένα τσαμπί σταφύλι και έναν κούνο φιστικιού": Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα μπλουζάκι για να το διακοσμήσουν με στάμπες από φύλλα, φελλούς και το λογότυπο του Fistiki Fest, δημιουργώντας το δικό τους ενθύμιο από τη γιορτή.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με Bubble show από τον Φίλιππο Ζηκύρη, στις 12 το μεσημέρι, με πολλές και πολύχρωμες φούσκες, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png