"Πώς φτιάχνεται το κρασί". Η Παιδική Ψυχαγωγία επισκέφθηκε το σύγχρονο οινοποιείο του Στέλιου Λαμπαδάριου.

 
Την επίσκεψη σε ένα σύγχρονο οινοποιείο, στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της Παιδικής Ψυχαγωγίας του 12ου Aegina Fistiki Fest. Τα παιδιά επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους το οινοποιείο του κ.  Στέλιου Λαμπαδάριου, ο οποίος συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και εξελίσσοντας την επιχείρησή της, δημιούργησε αυτό το χώρο, όπου με σύγχρονα μηχανήματα και μεθόδους, πραγματοποιείται η διαδικασία με την οποία τα σταφύλια γίνονται κρασί.


Μάλιστα, εκείνη την ώρα το οινοποιείο είχε προγραμματίσει να "πατήσει" τα σταφύλια της μονής του Αγίου Νεκταρίου, των οποίων η ποικιλία είναι Σεβαστιανό και Ροδίτικο. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν όταν ο κ Λαμπαδάριος τους είπε, ότι αυτή η ποικιλία υπάρχει στην Αίγινα και στην Αττική εδώ και 3.000 χρόνια. "Είναι από τις πιο αρχαίες ποικιλίες σταφυλιού παγκοσμίως", τόνισε.

"Είμαστε πολύ τυχεροί εδώ στην Αίγινα, γιατί ευδοκιμεί αυτό το είδος σταφυλιού. Βέβαια, η φιστικιά μας τα έχει χαλάσει λιγάκι. Να ξέρετε ότι μέχρι το 1950, τα σταφύλια εδώ στην Αίγινα κάλυπταν περίπου 14.000 στρέμματα. 7.000 στρέμματα καλύπτουν οι φιστικιές. Δηλαδή τον διπλάσιο χώρο από ότι καταλαμβάνουν οι φιστικιές, κάλυπταν τα σταφύλια. Οπότε να ξέρετε ότι η Αίγινα ήτανε μία πολύ μεγάλη δύναμη στο σταφύλι", είπε.

Εκτός από τη παρουσίαση της διαδικασίας, ο κ. Λαμπαδάριος μίλησε στα παιδιά για τα μυθολογικά και άλλα στοιχεία, που συνδέουν την Αίγινα, την αρχαία Οινόπια, με την παραγωγή του σταφυλιού.

Υπεύθυνες της δράσης ήταν η κυρίες Αθηνά Χαρτοφύλακα και Κούλα Αλυφαντή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png