"Κάποτε στην Αίγινα". Από το Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας - Κουκλοθέατρο Αναστασίας Ξηρομερίτου, στην Παιδική Ψυχαγωγία του Φεστιβάλ Φιστικιού.


Ήταν ένα έργο γραμμένο για την Αίγινα και πιο συγκεκριμένα για την θεά Αφαία! Το κουκλοθέατρο στον Πύργο του Μαρκέλλου, όχι μόνο ήταν διαδραστικό, αλλά είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Είχε τίτλο "Κάποτε στην Αίγινα" και παρουσιάστηκε από το Μικροθέατρο Στερεάς Ελλάδας - Κουκλοθέατρο Αναστασίας Ξηρομερίτου.


Η κυρία Αναστασία Ξηρομερίτου παρουσιάζοντας το έργο είπε:
Είναι ένα έργο φτιαγμένο αποκλειστικά για την Αίγινα. Πήραμε λοιπόν την ιστορία της Αφαίας, η οποία ξεκίνησε από την Κρήτη σαν Βριτόμαρτις, μετά έγινε Δίκτυννα γιατί την πιάσανε οι ψαράδες τα δίχτυα τους και τελικά με τους ψαράδες έφτασε εδώ στο νησί της Αίγινας.

Ζητώντας λοιπόν βοήθεια από τη θεά Άρτεμη έγινε η Αφαία. Βλέπουμε Λοιπόν την ιστορία της με τις κούκλες μας. Εδώ βλέπετε την Δίκτυννα όπως την έχουμε φτιάξει εμείς, όπως την έχουμε φανταστεί. Στη συνέχεια όμως εμπλέκεται και ο Διόνυσος, θέλουμε λοιπόν να δείξουμε στα παιδιά το μύθο του αμπελιού και έτσι παίζουμε την ιστορία πως το αμπέλι έφτασε στον κόσμο μέσω του Διονύσου από τον Όλυμπο.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν στην παράσταση που θα δούμε, θα παίξουν, θα χορέψουμε, με τους Θεούς του Ολύμπου, αλλά θα βοηθήσουν και τον Διόνυσο να κατεβάσει το αμπέλι εδώ και έτσι να κάνουμε το κρασί".

Στην παράσταση του κουκλοθέατρου συμμετείχε επίσης, η κυρία Κατερίνα Γλωσσοπούλου, μέλος του κουκλοθεάτρου της κ. Ξηρομερίτου η οποία είπε: " Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμο Αίγινας που μας έφερε εδώ και πάλι για άλλη μία χρονιά. Εμείς θα παίξουμε λοιπόν το μύθο της Αφαίας, που έχει να κάνει με του Θεούς του Ολύμπου, έχει να κάνει με την Αίγινα, με το νησί σας, με το φιστίκι, με το κρασί, που έδωσε ο Διόνυσος στην Αφαία και όλα αυτά εδώ δημιουργήθηκαν στην Αίγινα. Και έχετε κι εσείς όλα αυτά τα όμορφα και νόστιμα φιστίκια.

Η παράστασή μας είναι άκρως διαδραστική γιατί τα παιδιά θα παίξουν κι αυτά κουκλοθέατρο με τις κούκλες που έχουμε φέρει μαζί μας, καθώς και με τραγούδια και χορό”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png