Μια προσευχή για την Εθνική τραγωδία.

000-2207-03 Υπό τη σκιά του πένθους για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας που συνταράζει τις τελευταίες μέρες όλη την Ελλάδα, συνεχίστηκε χθες 26 Αυγούστου το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Στον εναρκτήριο λόγο της η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, μοιράστηκε με το κοινό τη θλίψη της, αλλά και τον προβληματισμό της για το αν έπρεπε να συνεχιστεί αυτές τις μέρες το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. "Η μουσική ας είναι μια προσευχή για όσους υποφέρουν" είπε και συγκινημένη συμπλήρωσε ότι η απόφαση να για συνεχιστεί το Φεστιβάλ βασίζεται στην ισχυρή δύναμη που μπορεί να ασκήσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της μουσικής απέναντι στο γκρίζο και σκοτεινό.
Και έτσι έμοιαζε η βραδιά του Φεστιβάλ χθες. Σαν μια μορφή αντίστασης κόντρα στην κατάρρευση, ένας φάρος αισιοδοξίας δίπλα στον ανθρώπινο πόνο.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα του Σαββάτου αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης και τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, ενώ και το περιεχόμενο του χθεσινού προγράμματος τροποποιήθηκε με έργα και ερμηνείες που δημιούργησαν στοχαστική διάθεση στο κοινό.