Ξεκινά σήμερα το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα.


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, το πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που φιλοξενεί 12 παραστάσεις, οι οποίες αναμένεται να χαρίσουν και φέτος, υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού.



Για τη σημερινή πρεμιέρα και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, μίλησε στο Aegina Portal ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Μπήτρος: "Αισίως φτάσαμε, λοιπόν, στο 12ο Φεστιβάλ. Όσοι από εμάς το έχουμε στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε πιστέψει σ’ αυτό κατορθώσαμε τα δύο προηγούμενα, δύσκολα χρόνια, τα χρόνια της πανδημίας, να έχουμε παραστάσεις και φέτος ελπίζουμε οι δώδεκα παραστάσεις που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Θεάτρου να δώσουν στο κοινό της Αίγινας, αλλά και στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν καλό θέατρο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους ανθρώπους της ΚΕΔΑ, τον πρόεδρο τον κύριο Νίκο Πτερούδη, ο οποίος έχει δείξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ζήλο για την οργάνωση του φεστιβάλ, καθώς επίσης και το Δήμο Αίγινας και την Περιφέρεια Αττικής, η οποία μας επιχορηγεί με μία παράσταση, η οποία για το κοινό θα είναι δωρεάν.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είναι χορηγός μας και βεβαίως μεγάλος χορηγός των παραστάσεων μας είναι ή κοινοπραξία Saronic Ferries, η οποία προσφέρει τα εισιτήρια μεταφοράς των ηθοποιών, των συνεργείων και των αυτοκινήτων. Αυτό είναι μία μεγάλη ελάφρυνση για το Φεστιβάλ, αλλά και για τους θιάσους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε δυο λόγια για το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα 22 Ιουλίου Παρασκευή όπως είπαμε και λήγει την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Παρασκευή, λοιπόν 22 Ιουλίου, ξεκινάμε μία διαφορετική παράσταση. Θα έλεγε κανείς, ότι θέλουμε να αποδώσουμε μία τιμή στη μνήμη κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι επέλεξαν την Αίγινα για να γυρίσουν πολλές ταινίες. Θα κάνουμε μία παρουσίαση με αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν από το 1958 μέχρι το 1966 στην Αίγινα. Είναι γνωστές ταινίες, όλοι τους έχουμε δει και μέσα σε αυτές τις ταινίες όμως, εμείς θέλουμε να προσέξουμε το τοπίο της Αίγινας, μία απαράμιλλη ομορφιά της τότε Αίγινας, η οποία βεβαίως έχει χαθεί σήμερα και μαζί με το τοπίο, μαζί με τη φωτογραφία, με το φυσικό σκηνικό του νησιού, υπάρχουν και τα πρόσωπα, δηλαδή υπάρχουν οι παλαιοί αιγινήτες, οι πρόγονοί μας οι οποίοι εμφανίζονται ως κομπάρσοι κάποιοι πετάνε και κάποιες φράσεις λένε κάποια λόγια και αυτό είναι πάρα πολύ χαριτωμένο και πάρα πολύ νοσταλγικό.

Η Αίγινα στον κινηματογράφο 1958 - 1966, το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος δύο Αιγινήτες καλλιτέχνες δύο Αιγινήτες μουσικοί, ο Ζαχαρίας Παλαμήδης και ο Βασίλης ο Χαλδαίος θα μας κρατήσουν συντροφιά με τραγούδια του κινηματογράφου

Θα λέγαμε ότι η πρεμιέρα, είναι ένα αφιέρωμα στις ταινίες που γυρίστηκαν στην Αίγινα".

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου μπορείτε να το δείτε εδώ.

"12 παραστάσεις, λοιπόν, φέτος, 12 παραστάσεις για το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου και θα χαρούμε πάρα - πάρα πολύ, να δούμε το θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς επίσης και τους επισκέπτες της Αίγινας.

Να πω στο σημείο αυτό ότι η προπόνηση εισιτηρίων ήδη έχει ξεκινήσει για πολλές παραστάσεις στο Λυχνάρι Deco και στο Κέντρο Τύπου, όπου εκεί μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα εισιτήρια του.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν ενεργά και αφιλοκερδώς, εθελοντικά, στο φεστιβάλ και είναι η Θεοδωράκου Μαρία, η Λαβούτα Άρτεμις, η Πρωτονοταρίου Σοφία, η Σταυρίδου Μαίρη, Στουραΐτου Αγγελική, η Τρικοπούλου Νένα και η Χαρτοφύλακα Μάρθα, η οποία είναι γραμματέας της ΚΕΔΑ και μας βοηθά πάρα - πάρα πολύ.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα και βεβαίως να ευχαριστήσω και τους χορηγούς μας, οι οποίοι κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους παρών και τη δική τους συμμετοχή, ώστε το φεστιβάλ όχι μόνο να διενεργείται σωστά, αλλά να είναι και μία διαφήμιση και μία προβολή για την Αίγινα.

Πλέον το φεστιβάλ, είναι πάρα πολύ γνωστό. Ξεκινώντας πριν 12 χρόνια ως ιδέα και σύλληψη της Άννας Γεραλή, πλέον φτάσαμε στο σημείο να είμαστε στο 12ο κι αυτό δείχνει ότι πλέον έχει γίνει ένας καλλιτεχνικό θεσμός της Αίγινας".

Προπώληση εισιτηρίων:
Κέντρο Τύπου, Ακτή Τότη Χατζή και Αχιλλέως παραλία Αίγινας.
Λυχνάρι Deco, Σπύρου Ρόδη 49.

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:15
Στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας

Οργανωτική Επιτροπή:
Μπήτρος Γεώργιος, Θεοδωράκου Μαρία, Λαβούτα Άρτεμις, Πρωτονοταρίου Σοφία, Σταυρίδου Μαίρη, Στουραΐτη Αγγελική, Τρικοπούλου Νένα, Χαρτοφύλακα Μάρθα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png