Το 13ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, στην Οικία του εικαστικού Γιάννη Μόραλη.

oikia-morali.jpg

Στο πλαίσιο του προγράμματος τους 13ου Aegina Fistiki Fest η Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης - Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης, το διήμερο Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, διοργάνωσε δύο performances στην οικία του εικαστικού Γιάννη Μόραλη στα Πλακάκια.


Την Παρασκευή, η Σάσα Βούλγαρη, αφηγήθηκε σε μικρούς και μεγάλους την ιστορία του Γιάννη, ενός παιδιού που ονειρεύτηκε και έγινε ζωγράφος. Μέσα από την αφήγησή της έφερε σε επαφή τους παρευρισκόμενους με το έργο και την προσωπικότητα του διάσημου εικαστικού.

Το Σάββατο η χορογράφος Τζένη Αργυρίου, αποτύπωσε τη διαδικασία δημιουργίας ενός ζωγραφικού έργου, μέσω μιας χορογραφικής σύνθεσης. Τον σκηνικό χώρο - "καμβά", δημιούργησε ο γλύπτης Βασίλης Γεροδήμος, ενώ η Δήμητρα Μερτζάνη και ο Αλέξανδρος Φουσέκης ανάλαβαν ως ερμηνευτές να ζωντανέψουν, με τα σώματά τους ,έναν εν κινήσει γλυπτικό πίνακα. Στην ενδυματολογική έρευνα συνέβαλαν οι Βασιλεία Ροζάνη και Δέσποινα Μακαρούνη, ενώ την κατασκευή ενδυμάτων υπέγραψαν τα Maya Stores και η Ευτυχία Τζαβάρα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των δύο πολύ επιτυχημένων παραστάσεων, στο Aegina Portal μίλησαν η ανιψιά του Γιάννη Μόραλη, Χριστίνα Μόραλη και η πρόεδρος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας Μαριλένα Γιαννούλη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png