Τέσσερις εικαστικές εγκαταστάσεις στην ψαραγορά της Αίγινας, καταγράφουν την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

20220909_223008-00.jpg

Τα εγκαίνια τεσσάρων εικαστικών εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην ψαραγορά. Οι εγκαταστάσεις αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας καθηγητών και φοιτητών των τμημάτων Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας και Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με την ομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου Αίγινας και του Εργαστηρίου "Σχεδιασμός (Design), Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστική Τεκμηρίωση" της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Αίγινας.


Σύμφωνα με το σημείωμα της έκθεσης: "Η ανάπτυξη των projects βασίζεται στην έρευνα και καταγραφή άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που συνδέεται με την ψαραγορά και τη σύγχρονη ερμηνεία της".

Εγκατάσταση 1 "Μιλώντας για τα ψάρια":  Συντονιστής ο Παύλος Συμεών με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών : Ράνια Βασιλικιώτη, Αλέξανδρο Βουγιουκαλάκη, Κατερίνα Δεληγιάννη, Μορφούλα Δαφνητίδη, Νίκη Ηλιοπούλου, Βασίλη Καπράλο, Σόνια Κουτσουκιάν, Παναγιώτη Λιόση, Ορέστη Μπέλμπα, Χρήστο Νέτσιο, Βάσσια Παππά, Λιάννε Πιτσιλού, Απόστολο Ράμμο, Αικατερίνη Σεϊρλή, Μάιρα Τσελεμεντέ και Κωνσταντίνο Χανή.

Παρουσιάζουν βίντεο καταγραφής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που αφορά τις ανεμότρατες και τη λειτουργία των πάγκων στην ψαραγορά.

Εγκατάσταση 2 "Τυλίγοντας τα ψάρια":  Συντονίστρια η Νίκη Καποκάκη με τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Ελευθερία Αρώνη, Γεώργιο Ζιώγα, Μαρίνα Καραπιπέρη, Παναγιώτη Μελεούνη, Δήμητρα Νικολακάκη, Μαρία Σταμούλη και Νικηφόρο-Εμμανουήλ Τζεβελεκίδη με προτάσεις χαρτιών περιτυλίγματος ψαριών.

Εγκατάσταση 3 "Η ζωή του ψαρά":  Συντονίστρια η Μάρθα Τσιάρα με τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Θοδωρή Αντιβάκη και Άγγελο Αγγελάκη.

Εγκατάσταση 4 "Η φανταστική ψαριά":  Συντονίστρια η Βάντα Χαλυβοπούλου με τον φοιτητή και την φοιτήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Παναγιώτη Τσινίκα και Όλγα Καραγιάννη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png