"Σκαλίζοντας την πέτρα". Εργαστήρι γλυπτικής για παιδιά, από τον Παναγιώτη Μαρίνη, στον Πύργο του Μαρκέλλου.

20220917_110638-ergastiri-00.jpg

Μία ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει στους μικρούς φίλους του φεστιβάλ, το εργαστήρι γλυπτικής του γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη, που αποτελεί μέρος του προγράμματος της Παιδικής Ψυχαγωγίας του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.


Χρησιμοποιώντας ένα μόνο σφυρί και μία πέτρα, τα παιδιά, ηλικίας 7 ετών και άνω, μαθαίνουν να δημιουργούν πρόσωπα, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της γλυπτικής. Το εργαστήρι γλυπτικής, του γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο ίδιος προσφέρει επί σειρά ετών και με μεγάλη χαρά τις γνώσης του στα παιδιά και στου νέους του νησιού, συχνά διοργανώνοντας τα καλοκαίρια, στον καλλιτεχνικό αγρόκηπο που διατηρεί στην Κυψέλη, εργαστήρια γλυπτικής.

Το εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, διοργανώθηκε από τον ίδιο και την κόρη του Σταθούλα Μαρίνη, μουσειολόγο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png