Τον ενθουσιασμό προκάλεσαν οι ερμηνείες της Ντόρας Μπακοπούλου στο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.


Τον ενθουσιασμό προκάλεσαν οι ερμηνείες της κυρίας Ντόρας Μπακοπούλου στο ρεσιτάλ πιάνου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην παραλία της Αύρας. Η διεθνούς φήμης μουσικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσικού Φεστιβάλ της Αίγινας, ερμήνευσε έργα των Ρόμπερτ Σούμαν και Φρεντερίκ Σοπέν. Εξαιρετική η στιγμή κατά την οποία η κυρία Μπακοπούλου ερμήνευσε την Πολωνέζα  σε λα ύφεση μείζονα με την οποία έκλεισε και το ρεσιτάλ πιάνου. Το κοινό σηκώθηκε όρθιο και την χειροκρότησε παρατεταμένα. Τη μουσική βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης.


Σχετικά με τους συνθέτες των έργων. Στις  αρχές του 19ου αιώνα, το πιάνο σαν όργανο  βρισκόταν στην πλήρη  εξέλιξή του. Από  ένα γλυκό αλλά άκαμπτο κλειδοκύμβαλο, άρχισε με την εντατική έρευνα των κατασκευαστών  να αποκτά άπειρες  ηχοχρωματικές δυνατότητες. Σ’ αυτήν ακριβώς την συγκυρία εμφανίζονται οι δύο μεγαλύτεροι ποιητές του πιάνου, ο Σούμαν και ο Σοπέν. Είναι πολύ διαφορετικοί αν και είναι και οι δύο άφθαστοι στην μελωδικότητα και την αρμονία. Ο ένας είναι παιδί της κουλτούρας της ρoμαντικής Γερμανίας και ο άλλος της κοινής κουλτούρας Γαλλίας και Πολωνίας.  Γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, το 1810. Καινοτόμοι σε μεγάλο βαθμό, άνοιξαν καινούριους δρόμους. Τον δρόμο του Σούμαν ακολούθησε και εξέλιξε ο Μπραμς, ο Τσαϊκόφσκυ και ο Φωρέ και του Σοπέν ο Σκριάμπιν, ο Ραχμάνινωφ και ο Ντεμπυσσύ. Ο Σούμαν έσβησε στην Γερμανία μέσα στο οδυνηρό σκοτάδι της τρέλας, ο Σοπέν, 39 ετών, στην Γαλλία από φυματίωση. Είχαν μεγάλη αλληλοεκτίμηση, μας άφησαν αριστουργήματα, ας τους γιορτάσουμε!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png