Ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.


Μία ακόμη εξαιρετική μουσική βραδιά, κάτω από τον υπέροχο καλοκαιρινό ουρανό του νησιού, επιφύλαξε το πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ της Αίγινας. Το κοινό προσήλθε για μία ακόμη φορά στην παραλία της Αύρας, θέλοντας να απολαύσει έργα των Κλωντ Ντεμπισσύ, Φρεντερίκ Σοπέν, Ρόμπερτ Σούμαν και Γιοχάνες  Μπραμς από τις διεθνούς φήμης μουσικούς Alissa Margulis, βιολί, Natalia Margulis, τσέλο και Lilly Maisky, πιάνο. Εκεί δίπλα στο ελαφρύ κύμα της παραλίας και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.


Το Aegina Portal ως κεντρικό θέμα της εβδομάδας φιλοξενεί τη συνέντευξη της κυρίας Ντόρας Μπακοπούλου στο Γιάννη Ντούρο. Σε αυτή γίνεται μια αναδρομή στις στιγμές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών, στα ειδικά ποιοτικά στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συνείδηση των φίλων της μουσικής και σε όλα όσα συνέθεσαν τη γέννηση και την εξέλιξη ενός μουσικού θεσμού για το νησί. Δυστυχώς η κακή οικονομική συγκυρία κτυπά όπως φαίνεται και το Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας, καθώς στη συνέντευξη μένει μετέωρη η πιθανότητα να μην επαναληφθεί του χρόνου. Οι ελπίδες στρέφονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο κατά πόσο θα αποφασίσει να στηρίξει αυτό το σημαντικό μουσικό θεσμό.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png