"Οι φιστικιές των παιδιών της Αίγινας". Έκθεση στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Εγκαίνια χθες, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, για την έκθεση "Οι φιστικιές των παιδιών της Αίγινας" στο προαύλιο χώρο του Πύργου του Μαρκέλλου. Πέρυσι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες είχαν παρουσιάσει την έκθεση "Ανάμεσα στις φιστικιές", φέτος ήρθε η ώρα για τους μαθητές του νησιού, όχι μόνο να βγάλουν προς τα έξω το δημιουργικό τους εαυτό, αλλά να συνεργαστούν και δείξουν τα έργα τους σε μία υπαίθρια έκθεση. Το ομοίωμα ενός δένδρου φιστικιάς, γίνεται ο καμβάς πάνω στον οποίο οι μαθητές των σχολείων της Αίγινας δούλεψαν για να παρουσιάσουν το έργο τους.


Για την έκθεση μιλήσαμε με την κυρία Μαρία Κοττάκη που είναι επιμελήτρια της έκθεσης και η οποία μας είπε: "Η ιδέα για την φιστικιές αυτές ήταν μια ιδέα της Ελ. Βλαχάκη και δική μου. Η ιδέα ήταν όλα τα παιδιά της Αίγινας να γίνουν μέρος του Fistiki Fest και να συμμετέχουν σε αυτό. Σκεφτήκαμε ότι ήταν μια πολύ ωραία ιδέα οι φιστικιές. Τα φύλα των φιστικιών αντιπροσωπεύουν και ένα παιδί. Η ανταπόκριση όλων των δασκάλων και των καθηγητών ήταν πάρα πολύ θερμή και έτσι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Έχουμε 20 φιστικιές από όλα τα σχολεία της Αίγινας από τα νήπια μέχρι και το Λύκειο. Κάθε σχολείο έχει κάνει τη δική του ξεχωριστή φιστικιά και τις εκθέτουμε σε αυτόν εδώ το χώρο."  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png