Φεστιβάλ Φιστικιού. Ένα τετραήμερο γιορτής στην Αίγινα!


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα το Aegina Fistiki Fest, μια γιορτή που γίνεται για δεύτερη φορά και θα διαρκέσει από τις 16 - 19 Σεπτεμβρίου. Ο καρπός του φιστικιού και το δέντρο της γίνεται το επίκεντρο και ένα σύμβολο γύρω από το οποίο ξετυλίγεται ένα πρόγραμμα με πολλές πολιτιστικές, και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αλλά και τη μεγάλη εμπορική έκθεση η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί χθες το απόγευμα. Τα γνωστά λευκά περίπτερα έχουν στηθεί και πάλι κατά μήκος της παραλιακής οδού, φιλοξενώντας τους εκθέτες που συμμετέχουν σε αυτή.

Στο video που ακολουθεί παρακολουθήστε στιγμές από το άνοιγμα των περιπτέρων και τη βραδιά που ακολούθησε:




Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε την εμπορική έκθεση στο ξεκίνημα της, καθώς δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μεγάλη βόλτα στα περίπτερα που διήρκεσε μέχρι αργά. Η μουσική και ο γιορτινός ρυθμός, δημιούργησε γρήγορα έναν ιδιαίτερο παλμό, καθώς η συμμετοχή των επισκεπτών αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Έτσι νωρίς το βράδυ το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται προς τη πλευρά των περιπτέρων, έγινε το σημείο αναφοράς για όσους θέλησαν να δουν από κοντά τα εκθέματα και να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις των περιπτέρων.


Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της έκθεσης που θα πρέπει να "δει" από κοντά ο επισκέπτης της, είναι αυτή της Γαστρονομικής γωνίας που βρίσκεται στο πάρκο της Παναγίτσας. Γεύσεις και ιδέες γεμάτες από το άρωμα του φιστικιού θα ενθουσιάσουν τους πάντες! Μην ξεχάσετε να απολαύσετε ένα mojito με φιστίκι και φυσικά τα άφθονα γλυκά με φιστίκια που θα γαργαλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.

Νωρίς το βράδυ την εμπορική έκθεση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νίκος Πτερούδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Πούντος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πούντος, η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Πετρίτου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αίγινας κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png