Στέφανος Κορκολής, Ντόρα Μπακοπούλου. Συνοδοιπόροι στο "δρόμο για τους ουρανούς". ..

"Μ΄ ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος για τους ουρανούς", είναι ο τίτλος του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Ο στίχος του Νίκου Γκάτσου είναι ίσως ο πιο αντιπροσωπευτικός για να περιγράψει τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε χθες, στην προφεστιβαλική βραδιά του μουσικού φεστιβάλ, που γίνεται για 6η συνεχή χρονιά στην παραλία της Αύρας. Ένα ρεσιτάλ πιάνου ήταν το χθεσινό ξεκίνημα, με το Στέφανο Κορκολή να μαγεύει το πολυπληθές κοινό και να στέφει με απόλυτη επιτυχία τα προεόρτια για την έναρξη του μεγάλου μουσικού θεσμού, που ο χρόνος επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του στο νησί. Ο καταξιωμένος μουσικός παρουσίασε έργα των: Ενιο Μορικόνε, Νίνο Ρότα, Astro Piazzola, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλων, αποθεώνοντας κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της Αύρας τους μεγάλους δημιουργούς με την ερμηνεία του.


Συνοδοιπόρος στο "δρόμο για τους ουρανούς", σύμφωνα με τον στίχο του Νίκου Γκάτσου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, που ερμήνευσε μαζί με τον Στέφανο Κορκολή έργα γνωστών δημιουργών. Οι αυτοσχεδιασμοί των δύο καλλιτεχνών δημιούργησαν έναν έντονο πλουραλισμό από συναισθήματα, παρασύροντας το κοινό να τραγουδήσει υπό τους ήχους του πιάνου. Το θερμό χειροκρότημα, διαδεχόταν τις μαγικές ερμηνείες και μετά μια μικρή παύση με τον ήχο της θάλασσας να γεμίζει τις σιωπηλές στιγμές. Είναι η φυσική αλληλουχία των πραγμάτων, στιγμές και συναισθήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο όλα αυτά τα χρόνια στις βραδιές του φεστιβάλ.

Την έναρξη της προφεστιβαλικής εκδήλωσης έκανε με το σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Δείτε φωτογραφίες από την προφεστιβαλική βραδιά εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png