Υπό το φως του φεγγαριού η έναρξη του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.

Με τη σύμπραξη σημαντικότατων μουσικών και με θεματική έργων μουσικής δωματίου, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή η έναρξη του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας στην παραλία της Αύρας. Το φεστιβάλ επιφυλάσσει για φέτος εξαιρετικά σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και μεγάλες συναυλίες και αφιερώματα. Επιγραμματικά αναφέρουμε την Κυριακή 14 Αυγούστου, βραδιά που θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου, με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μούτση, Ξαρχάκου και άλλων δημιουργών, με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη (τραγούδι), Αλκίνοου Ιωαννίδη (τραγούδι), Ντόρας Μπακοπούλου (πιάνο). Ξεχωριστή αναμένεται να είναι επίσης η συναυλία που θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου με Αμερικάνικες μπαλάντες των Τζώρτζ Γκέρσουιν και Κόλ Πόρτερ, τις οποίες θα ερμηνεύσουν η Έλλη  Πασπαλά (τραγούδι) και Τάκης Φαραζής (πιάνο).


Στην χθεσινή πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, συμμετείχαν στο πρώτο μέρος (μπορείτε να το δείτε στο video που συνοδεύει το άρθρο) οι Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) Γιώργος Δεμερτζής (βιολί) Χριστόφορος  Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο). Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν οι μουσικοί: Λίλυ  Μάισκυ (πιάνο) Αλίσα Μαργκούλις (βιολί) Σάσα  Μάισκυ (βιολί) Νόρα  Ρομανόφ (βιόλα) Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο). Σήμερα Σάββατο, μέρα της πανσελήνου του Αυγούστου, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει τους "Μπαρόκ εσπερινούς", που περιλαμβάνουν άριες και ντουέτι των Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Στρότσι, Βερατσίνι και Βιβάλντι, στο φως του φεγγαριού. Η συναυλία θα γίνει στο ναό της Αφαίας και θα ξεκινήσει στις 21:00. Για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει διαθέσιμο πούλμαν στο λιμάνι της Αίγινας, στο χώρο των εκδοτηρίων, που θα κάνει το δρομολόγιο μέχρι το ναό της Αφαίας και μετά το τέλος της συναυλίας πίσω στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 8 μ.μ. και το κόστος του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png