Παστέλι για ρεκόρ Guinness στην Αίγινα, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων. .

Παρασκευασμένο από γνήσιο φιστίκι Αιγίνης και με μήκος 40 μέτρα, θα χρειαστεί τουλάχιστον μισό τόνο μέλι και ένα τόνο φιστίκι για να δημιουργηθεί. Πρόκειται για ένα παστέλι επικών διαστάσεων που θα παρασκευαστεί από τους chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Φιστικιού και με αυτές τις διαστάσεις είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει μία θέση στο βιβλίο Guinness. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα παστέλι μήκους 30 μέτρων, φτιαγμένο από σησάμι. Πιο συγκεκριμένα την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στις 18 Σεπτεμβρίου, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού θα στηθεί ένα τραπέζι μήκους 45 μέτρων. Στην παρασκευή του θα συμμετέχουν 8 chefs από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και την Αίγινα. Θα χρειαστεί περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί. Υπολογίζεται ότι το παστέλι - γίγας θα κοπεί σε 2.500 κομμάτια! Αυτά θα μοιραστούν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Στο σχεδιασμό υπολογίζεται ότι το γλύκισμα θα είναι έτοιμο πριν την ώρα που θα αναχωρήσουν οι επισκέπτες με τα πλοία, ώστε να έχουν μια "γλυκιά ανάμνηση" για το ταξίδι της επιστροφής.


Για την παρασκευή του παστελιού μίλησε στο Aegina Portal ο ταμίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης, καθώς και οι chefs κύριοι: Μανώλης Περατικός, Δημήτρης Κάππος, Φώτης Πούντος, Πέτρος Γκίκας και Γιάννης Μαρμαρινός. Με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού όπου θα γίνει το event, οι chefs μας είπαν για τις ιδιαιτερότητες αυτού του εγχειρήματος, ενώ είναι βέβαιο ότι θα μάθουμε πολύ περισσότερες "γλυκές" λεπτομέρειες όσο πλησιάζουν οι μέρες του Φεστιβάλ. Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος που μπορείτε να δείτε στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τον κύριο Γιάννη καπετάνιο του σκάφους Gibraltar.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png