Καλλιτεχνικός και οικονομικός απολογισμός 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. .

Συνάντηση για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού και οικονομικού απολογισμού του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ. Η αποτίμηση του φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Γιώργο Καλόφωνο, ενώ ακολούθησε ο καλλιτεχνικός απολογισμός από την καλλιτεχνική διευθύντριά του κυρία Ντόρα Μπακοπούλου. "Σας ευχαριστώ πολύ που πέρυσι επιμείνατε να συνεχίσω, γιατί νομίζω ότι ήταν πολύ σωστό που το συνεχίσαμε" είπε η κυρία Μπακοπούλου, "Φέτος ήταν ίσως η πιο λαμπερή χρονιά" σημείωσε η καταξιωμένη μουσικός και αντιπαρέβαλε την μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησε το φεστιβάλ στις συναυλίες του με τη θλιβερή εικόνα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της επιστροφής των ανθρώπων σε αξίες στέρεες και διαχρονικές. Η κυρία Μπακοπούλου ευχαρίστησε έναν - έναν, ονομαστικά τους φίλους του φεστιβάλ που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί και φέτος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κύριο Κώστα Τουρκάκη και τον κύριο Γιώργο Καλόφωνο, που παίρνοντας τη σκυτάλη ευχαρίστησε με τη σειρά του τους χορηγούς που βοήθησαν με τη στήριξή τους την υλοποίηση το φεστιβάλ, όπως επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας.


Στον οικονομικό απολογισμό που ανέλαβε να παρουσιάσει ο κύριος Κώστας Τουρκάκης επιγραμματικά σημειώνουμε ότι οι εισπράξεις των εισιτηρίων ήταν σχεδόν διπλάσιες από άλλες χρονιές, συνολικά 37.000 ευρώ, όταν προηγούμενες χρονιές έφταναν μέχρι τις 20.000 ευρώ. Φέτος οι χορηγίες ανήλθαν στο ποσό των 47.500 ευρώ. Τα έσοδα ανήλθαν στις 84.880 ευρώ. Ο φετινός προϋπολογισμός του φεστιβάλ ήταν 88.000 ευρώ. Ο κύριος Τουρκάκης σημείωσε ότι το φεστιβάλ "πρόκειται να στοιχίσει 93.000 ευρώ" εξηγώντας ότι υπάρχουν κάποια έξοδα όπως της ΑΕΠΙ (δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας) τα οποία θα αποδοθούν και διάφορα άλλα ποσά που αφορούν την οργάνωση. Το φεστιβάλ εμφανίζει φέτος παθητικό 8.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο κύριος Τουρκάκης παρουσίασε το σύνολο των εισιτηρίων ανά συναυλία. Από την παρουσίαση προκύπτει ότι οι συναυλίες έντεχνης μουσικής συγκέντρωσαν μεγαλύτερο κοινό. Επιγραμματικά αναφέρουμε τη συναυλία της Φαραντούρη - Ιωαννίδη με 800 εισιτήρια, τη συναυλία στην Αφαία με 410 εισιτήρια, του Στέφανου Κορκολή με 360 εισιτήρια, στη συναυλία Πασπαλά - Φαραζή με 340 εισιτήρια, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με 300 εισιτήρια. Ωστόσο σημαντικές συναυλίες με καταξιωμένους ερμηνευτές συγκέντρωσαν μικρότερο αριθμό εισιτηρίων που κυμαίνονταν από 60 έως 200 ανά συναυλία (τα στοιχεία υπάρχουν αναλυτικά στο video που συνοδεύει το άρθρο). Αυτό το χαρακτηριστικό του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ έκανε την κυρία Μπακοπούλου να μιλήσει για την ανάγκη εκπαίδευσης του κοινού πάνω στην κλασσική μουσική.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας του χρόνου το καλοκαίρι. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άριστη συνεργασία την υπεύθυνη Τύπου του Φεστιβάλ κυρία Χαρά Πετρούνια, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ κύριο Γιώργο Καλόφωνο, τον κύριο Κώστα Τουρκάκη και την εταιρεία ΗχοΟπτική.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png