Προετοιμάζοντας τη "γιορτή της συγκομιδής". .

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνεται πλέον η προετοιμασία για το δρώμενο που θα ανοίξει τις βραδινές εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Πρόκειται για τη "γιορτή της συγκομιδής" που τα δύο τελευταία χρόνια είχε συγκεντρώσει κολακευτικά σχόλια για τη δημιουργική παρουσία της, τα κουστούμια και την αναπαραγωγή μιας διαδικασίας με λαογραφικά χαρακτηριστικά σε θέατρο δρόμου. Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος σκηνοθέτης του δρώμενου θα είναι ο Ζαν Ζακ Τεσόν, που τα απογεύματα, σε καθημερινή βάση, κάνει με την ομάδα του πρόβες στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.


Η "γιορτή της συγκομιδής" λειτουργεί ως μια τελετή έναρξης για το Φεστιβάλ Φιστικιού. Ξεκινά από το χώρο έξω από το Δημοτικό Στάδιο, με τα παιδιά και τους μεγάλους που συμμετέχουν να κινούνται ρυθμικά, μεταφέροντας αντικείμενα της γεωργικής ζωής και πολύχρωμα τσουβάλια με φιστίκι. Είναι μια δραματοποιημένη, μουσικοχορευτική εκδοχή της επιστροφής των αγροτών από τα κτήματα με τις φιστικιές, δουλεμένη με πολύ κέφι και μεράκι από τον Γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη που ζει χρόνια στην Αίγινα. Ο Ζαν Ζακ κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να κατέβουν στην παραλία στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής και να παρακολουθήσουν την πολύχρωμη αυτή γιορτή. Η πρόσκληση ισχύει επίσης και για όποιον θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα του. Οι πρόβες ξεκινούν καθημερινά στις 6 το απόγευμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png