Ξεκίνησαν οι Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου στο κτήμα Κολλάτου. .

Στο κτήμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, ξεκίνησε το Σάββατο το 5ο Φεστιβάλ "Βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου", που διοργανώνουν ο Δημήτρης και ο Αλέξης Κολλάτος. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει φέτος έως τις 2 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιάσει 30 ταινίες, αλλά και βραδιές αφιερώματα. Σε αυτά τα πέντε χρόνια λειτουργίας του το φεστιβάλ έχει παρουσιάσει σχεδόν 120 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ όπως τονίζει ο Δημήτρης Κολλάτος, το σημαντικό στην πορεία του φεστιβάλ είναι ότι μετά από κάθε προβολή, το κοινό έχει την ευκαιρία να συζητήσει για την ταινία με τους δημιουργούς της.


Το φεστιβάλ φέτος ξεκίνησε με την ταινία "Η αναπαράσταση" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ενώ στο χώρο των προβολών, την ημέρα της πρεμιέρας του φεστιβάλ την ταινία παρακολούθησε και η κόρη του, η οποία στη συνέχεια συζήτησε με το κοινό. Το φεστιβάλ συνεχίζει σήμερα με την ταινία Guilt (2009) του Βασίλη Μαζωμένου, ο οποίος μίλησε για την ταινία του στην κάμερα του Aegina Portal. Οι προβολές στο κτήμα Κολλάτου θα γίνονται καθημερινά μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, με μία μικρή ανάπαυλα στις 15 Αυγούστου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, οι προβολές ξεκινούν στις 9, ενώ πάντα μετά το τέλος τους ακολουθεί συζήτηση. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png