Ομιλίες επισήμων και βράβευση συντελεστών για την εγγραφή της Αίγινας στο Βιβλίο Γκίνες. . .

Οι εκδηλώσεις στην Παλαιά Προβλήτα, μετά την ολοκλήρωση της γιορτής έναρξης για το 4ο Φεστιβάλ Φιστικιού, συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων και την κήρυξη της έναρξης του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κυρία Φλώρα Αλυφαντή, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης. Και οι δύο τόνισαν την αξία του φεστιβάλ, μίλησαν για τις προσπάθειες που χρειάστηκαν ώστε να συνεχιστεί ο θεσμός και ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν για την υλοποίησή του.


Ακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα καυτηρίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην υδροδότηση του νησιού, λέγοντας ότι "κάποιοι παίζουν με τους πολίτες και την υγεία των πολιτών". Ανάφερε επίσης ότι το ζήτημα του αγωγού βρίσκεται στο "προτελευταίο σκαλί της ιστορίας του" καθώς η έγκριση της μελέτης υπογράφτηκε από τον κύριο Στυλιανίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ απομένει η τελική έγκριση από τον κύριο Χατζηδάκη. Τέλος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια με 27 εκατομμύρια ευρώ. "Θα ξεκινήσει ο αγωγός πολύ σύντομα", είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Δείτε φωτογραφίες από τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις εδώ.

Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος των χαιρετισμών από τους επισήμους, ήρθε η σειρά της βράβευση των συντελεστών για την εγγραφή της Αίγινας στο Βιβλίο Γκίνες, μετά την παρασκευή του μεγαλύτερου παστελιού στον κόσμο στο περσινό φεστιβάλ. Στο βήμα ανέβηκε ο κύριος Μανώλης Περατικός που ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επίτευξη αυτού του σκοπού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις με τον πρόεδρο και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, που συμμετείχα πέρυσι στην κατασκευή του παστελιού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ζωντανό λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τον Γιάννη Παπαντωνίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png