From folk dresses to clothing". Έκθεση φωτογραφίας από την πρεσβεία της Λετονίας στον Πύργο του Μαρκέλλου στην Αίγινα..


Στον Πύργο του Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "From Folk Dresses to Clothing - Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια της Λετονίας. Την έκθεση διοργανώνει η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία, με την συνεργασία της ΚΕΔΑ και του συλλόγου "Ολβία Πόλις"- Πολίτες για την Ευρώπη και τον πολιτισμό. Πρόκειται για μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας. Στην έκθεση παρουσιάζεται μία αντιπροσωπευτική συλλογή φωτογραφιών του Λετονού φωτογράφου Jurģis Rikveilis. 

Το 2018 είναι ένα ιδιαίτερο έτος για τη Λετονία - έχουν περάσει εκατό χρόνια από τότε που η Λετονία έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της. Το πρόγραμμα "Εκατό Χρόνια Λετονία" θα διαρκέσει σχεδόν πέντε χρόνια, από τον Μάιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2021, και θα παρουσιάσει σε αυτό το χρονικό διάστημα την ιστορία της Λετονίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών των εκατό χρόνων της Λετονίας, υλοποιείται η έκθεση "From Folk Dresses to Clothing - Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας".

Τα εγκαίνια της έκθεση χαιρέτησε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, η οποία διάβασε επιστολή του δημάρχου, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας κύριος Γιώργος Μούρτζης, εκ μέρους της "Ολβία Πόλις" ο κ. Γιώργος Καλοκέντης και η εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως 21 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 19.00 -21.00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png