Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας της Ρένας Καρακατσάνη, στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: "Η θάλασσα της Αίγινας, εικόνες από το βυθό της". Πρόκειται για υποβρύχιες φωτογραφίες της Ρένας Καρακατσάνη που έχουν τραβηχθεί στο βυθό της Αίγινας και κυρίως στην περιοχή της Σουβάλας. Η Ρένα Καρακατσάνη, όπως εξήγησε στους δεκάδες επισκέπτες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, δεν χρησιμοποιεί ακριβό εξοπλισμό και δεν κάνει αυτόνομη κατάδυση. Βουτά σε ρηχά σημεία και καταφέρνει να αναδεικνύει με τις εικόνες της, τα χρώματα και τα σχήματα του βυθού και βέβαια τους κατοίκους του. Μάλιστα, τα πλούσια χρώματα των φωτογραφιών της προκάλεσαν την εντύπωση κάποιων επισκεπτών που την ρώτησαν αν οι φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες, η ίδια απάντησε πως όχι και ότι τα χρώματά τους είναι όπως καταγράφονται από την μηχανή της.

Η Ρένα Καρακατσάνη θέλησε να επιστήσει την προσοχή του κοινού στην υπεραλίευση και στα αποτελέσματα που έχει, αποτελέσματα που έχει καταγράψει παρατηρώντας τον βυθό τα τελευταία πέντε χρόνια που κάνει υποβρύχια φωτογραφία.

Η Ρένα Καρακατσάνη έχει παρουσιάσει δουλειά της στο Λαογραφικό Μουσείο, στο ξενοδοχείο "Έφη" και σε ειδική εκδήλωση στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη. Τέλος, έχει προσφέρει έργα της για την έκδοση του ημερολογίου του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Η έκθεση "Η θάλασσα της Αίγινας, εικόνες από το βυθό της" θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 26 Αυγούστου. Οι ώρες λειτουργίας είναι: 19.00έως 21.00.