Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του Γιάννη Μόραλη στο λιμάνι της Αίγινας.

Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, η εκδήλωση για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του έργου "Χωρίς Τίτλο" που δημιουργήθηκε το 2004 και αποτελεί την τρισδιάστατη μεταφορά ενός παλαιότερου έργου που ζωγράφισε ο Γιάννης Μόραλης στην Αίγινα το 1974. Το έργο αποτελεί δωρεά της κυρίας Πέγκυς Ζουμπουλάκη, η οποία εκτός από την επαγγελματική τους σχέση, τους συνέδεε μία στενή φιλία. Η εκδήλωση "άνοιξε" με την μπάντα του τοπικού συστήματος Ναυτοπροσκόπων και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ακολούθησε χαιρετισμός από την αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα και από τον κύριο Γιώργο Καλόφωνο, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με τη φωταγώγηση του γλυπτού από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες λευκά, φωτισμένα μπαλόνια, υψώθηκαν προς τον ουρανό. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Αίγινας υπό τη διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Βρυζάκη. Την εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης έκανε η κυρία Βάσω Καλουδιώτη.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Αίγινας και έχουν σκοπό να τιμήσουν τον Γιάννη Μόραλη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την γέννησή του. Το έργο θα παραμείνει εκεί μέχρι και την ολοκλήρωση της 8ης Γιορτής Φιστικιού. Στη συνέχεια, όπως είπε κατά το χαιρετισμό του ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, μία ομάδα ειδικών θα υποδείξει το κατάλληλο σημείο όπου θα τοποθετηθεί μόνιμα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο μοναδικός όρος που συνοδεύει τη δωρεά της κυρίας Ζουμπουλάκη.