"Γιαννούλης Χαλεπάς: Μια τραγική μεγαλοφυΐα". Διάλεξη της καθηγήτριας Μελίτας Εμμανουήλ στο Λαογραφικό Μουσείο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό, την εξαιρετική διάλεξη της καθηγήτριας του ΕΜΠ κυρίας Μελίτας Εμμανουήλ, χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Η διάλεξη της κυρίας Εμμανουήλ, που είτε τίτλο: "Γιαννούλης Χαλεπάς: Μια τραγική μεγαλοφυΐα", περιελάμβανε δύο θεματικές ενότητες, τη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά και την παρουσίαση σημαντικών έργων από διαφορετικές περιόδους της ζωής του.

Η Μελίτα Εμμανουήλ είναι καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μελέτες της αφορούν στη βυζαντινή τέχνη, καθώς και στην ελληνική και ευρωπαϊκή ζωγραφική και γλυπτική του 19ου και του 20ού αιώνα. Έχει ασχοληθεί ειδικότερα με τα βυζαντινά μνημεία της Εύβοιας και του Μυστρά, καθώς και με το έργο σύγχρονων ελλήνων δημιουργών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png