"Αλχημείες της σκουριάς 2". Η έκθεση του Jean-Jacques Tesson στο ξενοδοχείο Brown.


Θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και ήδη έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Είναι οι "Αλχημείες της σκουριάς 2" του Γάλλου πολυτάλαντου καλλιτέχνη Jean-Jacques Tesson. Ο ίδιος πια ένα κομμάτι της Αίγινας και έχοντας βάλει την σφραγίδα του σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας εκθέτει για δεύτερη φορά πάνω στο ίδιο θέμα. Είναι για την ακρίβεια η συνέχεια ή το δεύτερο μέρος της έκθεσης που είχε γίνει στον ίδιο χώρο τον Σεπτέμβριο του 2015.

"Για χρόνια, ο Jean-Jacques Tesson, μαζί με το Θίασο του, έσπρωξε το κάρο του, στα βήματα του από πόλη σε χωριό, στήνοντας τη σκηνή σε δρόμους και πλατείες. Πάντα προτιμούσε να τον λένε σαλτιμπάγκο παρά σκηνοθέτη. Οπαδός ενός μινιμαλιστικού, φτωχού θεάτρου, φτιάχνει ο ίδιος πάντα το ντεκόρ και τα αξεσουάρ με ανακυκλωμένα υλικά. Σε μερικές κατασκευές, « σκουριά και αρμύρα» συμβαδίζουν. Σε νησί ζει μόνιμα ο Jean-Jacques και, στις παραλίες που συχνάζει, το κύμα του φέρνει διαμελισμένες καρίνες από τσακισμένες βάρκες. Δόλια πάντως τελικά η μεταμόρφωση. Οχήματα, πλάσματα παραπέμπουν σε ένα κόσμο ξεπερασμένο, καταδικασμένο. Δεσπόζει η σκουριά".

Ο αγαπητός Jean-Jacques Tesson καταφέρνει για μία ακόμη φορά να εντυπωσιάσει με την απλότητα, την ευστροφία και την δημιουργικότητά του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png