Στον καλλιτεχνικό αγρόκηπο του γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη.


Σήμερα το απόγευμα, στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, πραγματοποιήθηκε μία ξενάγηση στο χώρο που δημιουργεί και παρουσιάζει την δουλειά του ο Αιγινήτης γλύπτης Παναγιώτης Μαρίνης. Είναι ο "καλλιτεχνικός αγρόκηπος" όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, ένας χώρος που οι αισθήσεις απελευθερώνονται ευχάριστα από τις μυρωδιές και τα χρώματα των ανθισμένων λουλουδιών και τις ενότητες των παλαιών αντικειμένων στις άκρες των χαμηλών φυτών, εκεί που ο χρόνος άλλαξε την αξία και την υπόστασή τους. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, τα "πρόσωπα" του Παναγιώτη Μαρίνη βρίσκονται παντού.

Μοιάζουν με μία ασώματη πολιτεία, σαν ψυχές που ο δημιουργός τους βρήκε τον τρόπο να τις απελευθερώσει από την άμορφη ύλη που τις περιέβαλε.

Ο Παναγιώτης Μαρίνης μοιράζεται το πάθος του ή την ανάγκη του για τη γλυπτική. Γίνεται δάσκαλος και δείχνει σε παιδιά πως να σμιλεύουν την άμορφη πέτρα, μοιράζεται το χρόνο του και τις γνώσεις του με όποιον του το ζητήσει. Αυτό έκανε και σήμερα το απόγευμα, σε όσους τον επισκέφθηκαν με την αφορμή της εκδήλωσης.

Εκτός από τον ίδιο, στον ονειρεμένο "καλλιτεχνικό αγρόκηπο" ο Αντώνης Ασπράκης, ταλαντούχος καλλιτέχνης του ξύλου παρουσίασε κι αυτός έργα του, ενώ μία μεγάλη εξωτερική επιφάνεια κάλυπταν έργα του Φραγκίσκου Κάππου από την προσωπική συλλογή του Παναγιώτη Μαρίνη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png