Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού του Γιάννη Μόραλη, "Αίγινα" (2004).


Με μία σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα αποκαλυπτήρια του έργου "Αίγινα" (2004) του Γιάννη Μόραλη. Το έργο τοποθετήθηκε στην οριστική του θέση, απέναντι από το σπίτι του Νίκου Νικολάου. Παρούσα στην τελετή ήταν Πέγκυ Ζουμπουλάκη, στενή φίλη και συνεργάτιδα του Γιάννη Μόραλη, που δώρισε το γλυπτό στο Δήμο Αίγινας το καλοκαίρι του 2016.

Η τελική μορφή της τοποθέτησης, παραπέμπει ακριβώς όπως είχε παρουσιαστεί στον κατάλογο της έκθεσης 2004 "Προεκτάσεις", δηλαδή κατευθείαν πάνω στο χώμα με φόντο την θάλασσα της Αίγινας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Καλόφωνος μέλος της επιτροπής για την τοποθέτηση του έργου, ενώ για το έργο μίλησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, η δωρήτρια Πέγκυ Ζουμπουλάκη, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα (η εκδήλωση ήταν μέρος του μεταφεστιβαλικού προγράμματος) και ο κ. Soni Chapi, ο οποίος ήταν είχε αναλάβει το τεχνικό τμήμα του στησίματος του έργου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ, στον κήπο της οικίας του Νίκου Νικολάου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png